SORPRESA

Karatsev, de la prèvia a les semifinals d’Austràlia

  • El tennista rus, de 27 anys i 114 mundial, ha eliminat a quarts el búlgar Dimitrov, amb problemes físics.

Karatsev, de la prèvia a les semifinals d’Austràlia
1
Es llegeix en minuts

Aslan Karatsev, 114è jugador mundial a la classificació ATP, s’ha convertit en la gran sorpresa de l’Open d’Austràlia al classificar-se a les semifinals venint de la fase prèvia. El desconegut tennista rus ho ha aconseguit després de derrotar el búlgar Grigor Dimitrov (21è), minvat per una lesió a l’esquena, en quatre sets, 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

És la primera vegada en l’era Open (des de 1968) en què un tennista accedeix a les semifinals del primer Grand Eslam en què participa, i és així mateix el tennista pitjor classificat a l’ATP que arriba a semifinals a Melbourne des de fa 30 anys. Karatsev, que va derrotar fàcilment un Dimitrov afectat per dolors dorsals, s’enfrontarà en semifinals al vencedor del matx entre el principal favorit, el serbi Novak Djokovic, i l’alemany Alexander Zverev (7è del món).

«És una increïble sensació, primer Grand Eslam, primera vegada a semifinals. Increïble», ha dit Karatsev després de la victòria. Al principi va ser difícil per a mi contenir els nervis, però vaig mirar de trobar la manera de jugar», ha explicat el tennista rus.

Tres victòries en el circuit

Abans d’aquesta quinzena a Austràlia, Karatsev, de 27 anys, només havia guanyat tres partits en el circuit principal des de l’inici de la seva carrera. El tennista rus va passar per les prèvies, que van tenir lloc de manera excepcional a Doha a mitjans de gener, per guanyar-se la seva plaça al quadro principal.

Notícies relacionades

Ja a Melbourne va eliminar successivament l’argentí Diego Schwartzman (9è mundial) en tercera ronda, el canadenc Félix Auger-Aliassime (19è) remuntant dos sets en contra a vuitens de final, i aquest dimarts Dimitrov, que arribava d’una convincent victòria davant el número 3 del món, l’austríac Dominic Thiem, finalista l’any passat.

La classificació de Karatsev assegura dos tennistes russos en la penúltima ronda del torneig a l’espera de qui guanyi el duel rus entre Daniil Medvedev i Andrey Rublev que es juga dimecres a la matinada.