MESURES DRÀSTIQUES PEL CORONAVIRUS

Custodia policial a l’arribada dels tennistes a Austràlia

  • Els tennistes aterren a Melbourne sota mesures dràstiques de seguretat i no poden sortir de les habitacions durant 24 hores.

  • Rafael Nadal arriba a Adelaida, on passarà un confinament ‘especial’ amb la seva família i la resta de ‘top 3’ mundials.

  • L’entrada de 1.200 persones per jugar el torneig és considerada «un gran risc per epidemiòlegs de cara a la lluita contra el coronavirus».

Custodia policial a l’arribada dels tennistes a Austràlia
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Melbourne ha rebut els tennistes amb una bombolla de màxima seguretat per evitar qualsevol contagi de coronavirus en l’estat de Victòria, on a partir del 8 de febrer començarà l’Open d’Austràlia.

Mesures dràstiques que hauran de passar les 1.200 persones que han començat a arribar en els vols xàrter contractats pel govern australià per transportar els jugadors, tècnics, àrbitres i personal de l’organització del primer Grand Eslam de la temporada i de l’ATP Cup (inici 1 de febrer), a més dels dos tornejos de 250 del circuit que es disputaran a les instal·lacions de Melbourne Park.

Els aterratges dels vols s’han portat a terme en una pista privada on els jugadors i el personal han sigut rebuts per sanitaris vestits amb epis que directament els han traslladat als seus hotels per sotmetre’s a proves de PCR i on hauran de passar 24 hores sense sortir de les seves habitacions.

Sota aquestes mateixes mesures i protocol també han aterrat Rafael Nadal, la seva família i el seu cos tècnic que, com 50 persones més, passarà la quarantena en una bombolla especial a Adelaida, juntament amb Novak Djokovic, Dominic Thiem, Simona Halep, Naomi Osaka i Serena Williams, per participar en una exhibició a la ciutat australiana el 29 i 30 de gener, abans de viatjar a Melbourne.

Crítiques al govern

L’arribada del circ del circuit tennístic a Austràlia no ha sigut ben rebuda pel perill que suposa per a la resta de ciutadans. Alguns epidemiòlegs prominents del país han advertit que portar 1.200 jugadors, funcionaris i personal de recolzament «representa un gran risc» en un moment en què Austràlia està mirant desesperadament de mantenir allunyades les soques mutants de SARS-CoV-2 que han elevat les taxes d’infecció a l’estranger.

La federació australiana i el govern de l’estat de Victòria han respost a aquestes opinions contràries argumentant que s’ha creat una bombolla hermètica per al confinament dels tennistes i la resta de personal.

Negoci i discriminació

Notícies relacionades

Negoci i discriminacióA més que la possibilitat de celebrar l’Open d’Austràlia suposa una injecció econòmica a la ciutat de Melbourne i l’estat de Victòria. L’any passat el torneig va fer guanyar 380 milions de dòlars, va crear 1.700 llocs de treball i va arribar a una audiència televisiva de 900 milions.

Al marge d’aquests beneficis el govern australià ha rebut crítiques per permetre l’entrada dels tennistes, mentre no poden fer-ho més de 40.000 australians que esperen el permís per viatjar al seu país o centenars de ciutadans d’altres ciutats australianes estan patint estrictes controls i no poden desplaçar-se a l’estat de Victòria . «La gent té raó quan assenyala el tractament de les estrelles del tennis en comparació amb les desenes de milers d’australians comuns», denunciava el diari ‘The Age’. Andrew Constance, ministre de Transport de Nova Gal·les del Sud, també ha qüestionat les estrictes restriccions frontereres del coronavirus del govern victorià sobre els habitants de Sydney que «obstaculitzen els negocis i el transport de mercaderies, a més de separar famílies».