Reobertura en marxa

Palerm posa a prova el retorn oficial del tennis

zentauroepp48394728 spain s aliona bolsova zadoinov returns the ball to romania 190602152136

zentauroepp48394728 spain s aliona bolsova zadoinov returns the ball to romania 190602152136 / MARTIN BUREAU

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Gairebé cinc mesos després que el tennis professional tanqués les portes per la pandèmia del coronavirus, el Castelforte Tennis Club de Palerm obre les seves per allotjar el primer torneig oficial que es posa en marxa amb la nova normalitat.

En el torneig italià es posarà a prova la viabilitat de poder jugar el circuit professional després de les diferents exhibicions que durant les passades setmanes s’han portat a terme amb resultats diferents. Els casos de positius per coronavirus detectats en l’Adria Tour, muntat per Novak Djokovic, han posat en alerta màxima els responsables del tennis mundial de cara al retorn del tennis professional fins a final de temporada. 

La federació nord-americana (USTA) insistia en un comunicat la seva decisió d’organitzar el Masters 1.000 de Cincinnati i l’Open dels Estats Units garantint la seguretat dels tennistes, tot i que continuen lluitant per evitar l’obligada quarantena a què s’hauran de sotmetre per desplaçar-se a Nova York. D’altra banda, els responsables del Masters 1.000 de Roma han anunciat que el torneig es jugarà definitivament sense públic i hi ha dubtes sobre la celebració del Mutua Open de Madrid, al setembre, per la situació de la pandèmia. 

La Comunitat de Madrid va recomanar en la reunió que van tenir el 29 de juliol amb el CSD i els responsables del torneig madrileny no celebrar-lo, en vista del rebrot de casos de coronavirus, tot i que la decisió definitiva sobre organització recau en Ion Tiriac i la seva empresa Supereslam, propietaris del torneig. 

Màxima atenció

En vista d’aquesta situació els organitzadors del torn de Palerm han preparat el protocol amb les autoritats sanitàries italianes. Les jugadores i els seus acompanyants tenen l’obligació d’arribar a Palerm tres dies abans que comenci el torneig i amb certificats dels seus països d’origen de tests negatius per Covid-19.  Igualment, les jugadores i els seus acompanyants també hauran de passar controls a Palerm.

  A l’exterior de l’hotel on s’allotgen les tennistes ha pujat un equip de campanya amb el personal sanitari per fer totes les proves.  L'acreditació per al torneig no la reben fins a comprovar que l’anàlisi és negativa. El primer dia, les jugadores s’han de quedar a l’hotel, sense poder sortir, fins que no es coneguin els resultats. L’entrenador de la russa Elena Rybakina ha a les xarxes socials criticat la manera de fer els controls al carrer. «És un autèntic acudit», s’ha queixat Stefano Vukov.

 

 En el torneig és obligatori l’ús de mascareta excepte en els entrenaments, els partits i per menjar. Les tennistes han de demanar hora per anar al gimnàs o utilitzar el servei de fisioterapeutes. L’aforament de la central s’ha reduït de 1.500 places a només 350.

«No podem fallar» 

 «Estem segurs, però també sentim una gran responsabilitat en el sentit que no se’ns permet fallar», ha explicat Oliviero Palma, gerent del club, a la revista ‘Tennis Majors’. És el primer torneig del món que es reprèn i ha de demostrar que l’esport pot tornar».

Notícies relacionades

El torneig ha començat avui la fase prèvia, amb la presència al quadro de les tennistes espanyoles Aliena Bolsova i Lara Arruabarrena, que debutaven aquest dissabte, mentre Sara Sorribes accedeix al quadro gran de 32 tennistes directament.

L’actual número 2 mundial, la romanesa Simona Halep, que estava inscrita en el torneig, va renunciar a jugar la setmana passada per la situació del coronavirus.  Amb la campiona de Wimbledon han renunciat a jugar 10 jugadores més inscrites inicialment.

Temes:

Coronavirus