tennista enfadat

Djokovic denuncia una 'caça de bruixes'

El número u mundial veu crítiques malicioses pel torneig on diversos tennistes es van encomanar de coronavirus i dubta amb l'Obert dels EUA

segea53705970 file   in this sept  9  2018  file photo  novak djokovic  of200610111510

segea53705970 file in this sept 9 2018 file photo novak djokovic of200610111510 / Adam Hunger

1
Es llegeix en minuts

Novak Djokovic, número u del tennis mundial, va denunciar aquest dimecres que se sent sotmès a una «caça de bruixes» per organitzar el torneig en què es van encomanar de Covid-19  diversos jugadors i va dir que encara no sap si participarà a l’Obert dels Estats Units que es disputa entre el 31 d’agost i el 13 de setembre.

«Ara no sé què passarà. No m’afavoreix a l’Obert dels EUA i, a més, està creixent molt el nombre de contagiats allà, sobretot a Nova York», va dir Djokovic en una entrevista amb el diari esportiu serbi ‘Sportski zurnal’. Va indicar, a més,  que «molts tennistes no saben si entrenar-se en terra batuda o en pista dura» i va considerar que «se sabrà més abans del 15 de juliol, termini límit perquè l’ATP decideixi sobre les competicions del seu calendari, Washington, Cincinnati, els tornejos europeus».

Les connexions aèries

Segons el seu parer, dependrà molt de la situació de les connexions entre Europa i els Estats Units. «Hi ha molta incertesa», va declarar. Djokovic, en canvi, va celebrar «els esforços a tot el món, sobretot als Estats Units i a Europa, perquè se celebrin els tornejos malgrat la gran crisi sanitària, econòmica, de seguretat», però «tot té els seus límits». El seu pla, en principi, és jugar el Roland Garros, així com els tornejos de Madrid i Roma.

Notícies relacionades

Djokovic va lamentar «les crítiques, moltes, malicioses», contra ell per l’organització el mes de juny d’un torneig benèfic als Balcans. El mateix Djokovic, el serbi Viktor Troicki, el búlgar Grigor Dimitrov i el croat Borna Coric van donar positiu pel virus i l’esdeveniment va haver de ser suspès.

«És obvi que hi ha alguna cosa més que la crítica, com si hi hagués una agenda, una caça de bruixes, que algú hagi de caure, alguna personalitat, nom conegut, que sigui culpable de tot», va denunciar. «Deixo als altres decidir si això és correcte i humà. Segons la meva opinió, no ho és. La meva actitud és que hem d’aprendre de tot això i adaptar-nos, de passada», va dir Djokovic.