australia

Djokovic guanya Nadal i iguala la final de l'ATP Cup

El tennista serbi venç el número 1 mundial per 6-2 i 7-6 (7-4)

Tennis - ATP Cup - Ken Rosewall Arena, Sydney, Australia - January 12, 2020  Serbia’s Novak Djokovic celebrates after winning his Final singles match against Spain’s Rafael Nadal  REUTERS/Ciro De Luca

Tennis - ATP Cup - Ken Rosewall Arena, Sydney, Australia - January 12, 2020 Serbia’s Novak Djokovic celebrates after winning his Final singles match against Spain’s Rafael Nadal REUTERS/Ciro De Luca / CIRO DE LUCA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Espanya i Sèrbia es jugaran la primera ATP Cup en el partit de dobles després que Novak Djokovic derrotés Rafael Nadal per 6-2 i 7-6 (4) en el segon partit d’individuals entre els dos millors jugadors del món. En aquest partit decisiu no hi haurà Nadal a la pista, tot i que sí Djokovic. El doble decisiu el jugaran per part espanyola Feliciano López i Pablo Carreño contra Djokovic i Viktor Troicki

Djokovic ha tingut una sortida espectacular en el primer set, que s’ha apuntat en 37 minuts, i ha cedit només un parell de jocs. El tennista serbi ha trencat en el primer joc la sacada de Nadal i ho ha repetit en el setè. L’actual número 2 mundial s’ha mostrat contundent amb la seva sacada i agressiu amb la resta per controlar el partit contra Nadal, que no trobava el ritme per lluitar davant de Djokovic. La sacada (62% de primers i 3 dobles faltes) tampoc ha ajudat el tennista balear a aguantar el duel en aquest primer set.

Rafa Nadal lamenta un error. / reuters / edgar su

Per contrarestar el domini de Djokovic, el capità i entrenador de Nadal, Francis Roig li demanava més pressió amb els cops i pujar a fer una volea. «Incomoda’l, sorprèn-lo», li deia. El mallorquí acceptava els consells però advertia la dificultat de poder fer-ho.  I tenia raó. Djokovic imposava molta velocitat i força a la bola, especialment la dreta. Nadal semblava que tindria el premi en el sisè joc de la segona mànega, que ha durat 10 minuts i en què després de tenir un 0-40 i dos ‘break points’ més, tot i que Djokovic salvava la situació agafat a la pista.

Moment electritzant

Superat l’ensurt, Djokovic ha respost per tenir un 15-40 en el setè joc i col·locar contra les cordes el número 1 mundial amb la seva resta i boles sobre les línies. Nadal ha salvat l’assetjament amb la mateixa resposta en un joc espectacular i un duel entre els dos millors del món. El primer ‘break point’ després d’un intercanvi electritzant de cops se l’ha ha apuntat el balear amb una volea a contra peu i sobre la línia i el segon amb una dreta guanyadora.

Notícies relacionades

 

  Els 10.000 aficionats que omplien la central Ken Rosewall Arena de Sydney que provocava el deliri en vista del joc dels dos tennistes. Nadal ha acabat apuntant-se el joc (6-5) i Djokovic el següent per forçar el ‘tie-break’.  Una mort sobtada en què els dos tennistes han mantingut el seu nivell de joc i que ha acabat apuntant-se Djokovic per 7-4 per igualar l’eliminatòria i sumar la victòria 29 sobre Nadal. Un triomf que li dona una injecció de moral de cara a l’Open d’Austràlia que començarà el 20 de gener a Melbourne i en què defensa el títol.