REMUNTADA CONTRA LA GRAN BRETANYA

Rafa Nadal impulsa Espanya fins a la final de la Copa Davis

Aquest diumenge Espanya jugarà contra el Canadà pel títol després d'un altre triomf èpic en dobles

GRAF5821. MADRID, 23/11/2019.- Los españoles Rafa Nadal (d) y Feliciano López, durante el encuentro correspondiente a las semifinales de la Copa Davis que disputan esta noche frente a Gran Bretaña en las instalaciones de la Caja Mágica, en Madrid. EFE/Kiko Huesca.

GRAF5821. MADRID, 23/11/2019.- Los españoles Rafa Nadal (d) y Feliciano López, durante el encuentro correspondiente a las semifinales de la Copa Davis que disputan esta noche frente a Gran Bretaña en las instalaciones de la Caja Mágica, en Madrid. EFE/Kiko Huesca. / Kiko Huesca (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Espanya va tornar a perdre el primer partit d’una eliminatòria, com totes tret de la de Croàcia, i Rafa Nadal va tornar a reflotar el que era, a primera hora de la tarda, un barco a la deriva. Com si afrontés un partit a sis sets, el número u del món va liderar un triomf èpic en el partit de dobles juntament amb Feliciano López (7-6, 7-6), de nou dedicat a un Bautista que, després de l’enterrament del seu pare, animava des de la banqueta espanyola.

«Que el Roberto hagi tornat significa molt, és una inspiració»,va dir Nadal després de la victòria ple de satisfacció: «Són dies inoblidables perquè són en equip, l’alegria compartida és més gran i difícil d’explicar, sobretot en un esport tan individual com el tennis»,va afirmar el número u.

El manacorí haviaigualat abans la semifinal davant del britànic Daniel Evans (6-4, 6-0), després de la derrota de Feliciano López en el primer partit (6-3, 7-6),abans de definir una eliminatòria que va néixer torta. Després de l’anunci de la titularitat de Carreño per al primer partit, la comunicació oficial d’una lesió a la cama va donar pas a un Feliciano López que va patir contra Kyle Edmund.

El britànic va exhibir un joc de sacada imparable i una consistència des del fons de la pista superior a un Feliciano López que va sostenir la igualtat en el segon set a base bons serveis i va disfrutar del seu millor moment amb 5-4 a dalt i 15-40, però quatre sacades increïbles del britànic van neutralitzar l’avantatge. Feliciano va allargar el partit fins al desempat, però va caure sense remei 7-3.

Primera victòria de Nadal

Amb el barcelonista Piqué perenne a la llotja després de guanyar a Butarque el Leganés, el segon partit individual va començar amb molta més igualtat que la que hagués desitjat un Rafa Nadal a qui li va costar molt trencar el servei de l’anglès Daniel Evans, molt proactiu i posat en el joc des de l’inici, per guanyar 6-4 el primer set.

L’eliminatòria va començar a agafar bon color per a Espanya amb una altra ruptura a favor a l’inici del segon parcial, amb Nadal creixent en el partit al ritme que apareixien els seus cops guanyadors. El set va començar 2-0 a favor de Nadal, va seguir amb el 3-0 i el 4-0... fins al 6-0 finalque va empènyer l’eliminatòria al partit de dobles i va donar a Feliciano una oportunitat per redimir-se.

Doble decisiu

La parella d’esquerrans que va disposar Bruguera va iniciar animosa el partit, davant els consolidats en el dobles i amb automatismesJaime Murray i Neal Skupski, amb temptatives de trencament de servei rival que no es van concretar i van passar al bàndol britànic, abans d’acabar en un desempat. Llavors va emergir Nadal, secundat per Feliciano mentre la Caixa Màgica corejava el seu nom, per apuntar-se el parcial. 

El toledà va ser sòlid com una roca amb el seu servei i va créixer en el partit a l’empara d’un Nadal que exerceix com el líder natural dins de la pista, amb l’exemple de l’energia contagiosa que va desprendre.

Notícies relacionades

La igualtat no va abandonar el partit en el segon set, ja en hores de diumenge, sense errades al servei fins a un altre desempat que semblava decantat per als britànics, entre la polèmica amb la jutge de cadira, fins a dues aparicions sobrenaturals del número u per guanyar 10-8. «Hem passat una eliminatòria més, però no hem guanyat res. Sé que són moments d’adrenalina i felicitat, però cal calmar l’eufòria per estar preparats a la final», va dir Nadal després del partit.

El rival pel títol, aquesta tarda (a partir de les 16.00 hores), serà un Canadà que va superar Rússia després d’un altre partit de dobles, amb remuntada en el desempat del tercer set. La parella canadenca, que ha jugat tots els partits de la seva selecció, ha trobat l’excel·lència entre el vigor de la joventut de Denis Shapovalov, de 20 anys, i el pòsit de l’experiència de Vasek Pospisil, que ronda la trentena.

Temes:

Rafa Nadal