EL GRAND SLAM DE LA TERRA

Bautista cau i deixa només Nadal a Roland Garros

El tennista castellonenc cau eliminat per l'italià Fognini en tercera ronda

zentauroepp48422889 bautista para jaume190601160254

zentauroepp48422889 bautista para jaume190601160254 / VINCENT KESSLER

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / París (Enviado especial)

Roberto Bautista no ha pogut superar la ronda de vuitens de Roland Garros. El tennista espanyol ha caigut eliminat per l’italià Fabio Fognini per 7-6 (5), 6-4, 4-6 i 6-1. L’últim campió de Montecarlo i novè cap de sèrie a París, Fognini ha imposat el seu joc més imaginatiu i una solidesa que en ocasions no té, per superar un rival que havia guanyat en sis de les nou ocasions que s’havien enfrontat, d’aquestes tres a terra batuda i l’última fa dos al torneig de Gstaad. 

"Ha sigut un partit dur i una gran batalla, soc feliç per haver-ho superat", admetia l’italià que, als seus 32 anys, aquesta temporada ha aconseguit el seu millor rànquing (12 mundial) que després de Roland Garros li permetrà accedir al ‘top ten’. Fognini ha sabut aprofitar millor les oportunitats de 'break' que ha tingut (8 de 16) per acabar imposant-se, en un partit igualat en els tres primers sets, però Bautista s’ha vist superat en el quart i definitiu. L’espanyol, de 31 anys i 21 mundial, aspirava a assolir els vuitens de Roland Garros per tercera vegada en la seva carrera. El 2016 (va caure amb Djokovic) i en el 2017 (el va eliminar Nadal).

Fognini s’enfrontarà en la pròxima ronda aquest dilluns a l’alemany Alexander Zverev (número 5 mundial) que ha superat els vuitens després d’una dura batalla a cinc sets, ja habitual a Roland Garros per a ell, després d’imposar-se al serbi Dusan Lajovic per 6-4, 6-2, 4-6, 1-6 i 6-2. 

Nadal es queda sol

Després de l’eliminació de Bautista, ja només queda en el quadro masculí Rafael Nadal. Des de l’any 1996 que no passava això i, en aquella temporada, l’únic que va aconseguir accedir a aquesta ronda va ser el madrileny Pato Clavet, ara entrenador de Feliciano López.  Nadal no ha fallat mai des del 2005 a arribar a aquesta ronda, en la qual va caure davant el suec Robin Soderling el 2009. Aquest diumenge busca el bitllet als quarts de final davant el desconegut tennista argentí Juan Ignacio Londero (78 mundial) que debuta al torneig parisenc, als seus 26 anys. Un tennista que aquesta temporada ha guanyat el seu primer títol a Còrdova (Argentina). Poques opcions té de donar la sorpresa que divendres, després de passar a tercera ronda, prometia "un menjar per a tothom, si guanyo a Rafa", als periodistes del seu país acreditats en el torneig. Londero va eliminar en la primera ronda el georgià Nikoloz Basilashvili (17 mundial) en tres sets, el francès Ricahrd Gasquet en quatre i dijous el també francès Corentin Moutet, convidat, en cinc sets. 

Després de guanyar el seu primer títol a Còrdova aquesta temporada, Londero va assegurar ser el primer sorprès. "No vaig pensar mai que guanyaria un títol, ho dic de cor, ni tan sols que hi seria a prop, no ho havia pensat mai", deia amb humilitat. El ioga i el treball amb un psicòleg l’han ajudat a progressar i, de moment, ser el primer debutant a Roland Garros que accedeix als vuitens de final, des que el 2013 ho fes David Goffin.

"Cap partit és fàcil, a la que baixes una miqueta tot es complica", valorava Nadal després d’haver cedit divendres el seu primer set davant Goffin. "El camí està clar. Sé on soc i he de jugar com ho vaig fer a l’inici", va dir el número 2 mundial referint-se al domini mostrat davant Goffin en el primer set. Després d’haver-se enfrontat a dos tennistes de la prèvia en les dues primeres rondes, Nadal tornarà a enfrontar-se aquest diumenge a un debutant. 

Djokovic, OK; Osaka KO

Notícies relacionades

La primera gran sorpresa de la jornada d’aquest dissabte l’ha protagonitzat la txeca Katerina Siniakova que ha eliminat la número 1 mundial, la japonesa Naomi Osaka, per un contundent 6-4 i 6-2. No ha tingut problemes, en canvi, per superar la tercera ronda el número 1 mundial, Novak Djokovic, que s’ha imposat a l’italià Salvatore Caruso (147 mundial) per 6-3, 6-3 i 6-2. El tennista serbi és l’únic que arribar a la ronda de vuitens al quadro masculí sense cedir un set. "És un bon senyal. Estic bé i em sento motivat", ha assegurat el tennista serbi que, com divendres Nadal i Federer, se suma al rècord de presències a vuitens amb 14. 

Tots els resultats i el programa del torneig al web oficial de Roland Garros