EL TORNEIG DE ROLAND GARROS

Muguruza obre la porta dels vuitens en gran a Roland Garros

La tennista hispanoveneçolana derrota la ucraïnesa Elina Svitolina per 6-4 i 6-3

jmexposito48411671 tennis   french open   roland garros  paris  france   may 31190531161730

jmexposito48411671 tennis french open roland garros paris france may 31190531161730 / GONZALO FUENTES

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Braços al cel i felicitat. Feia temps que no se sentia així. Garbiñe Muguruza ha fet un gran pas a Roland Garros al derrotar aquest divendres la ucraïnesa Elina Svitolina per 6-4 i 6-3. Per a la hispanoveneçolana, campiona del torneig el 2016 i semifinalista l’any passat, aquesta serà la cinquena vegada que arribi a la ronda de les 16 millors del torneig. "Soc molt feliç, he jugat molt mentalitzada sabent que era un partit molt complicat", ha valorat a l’acabar el partit a la central Phlippe Chatrier, un escenari que adora.

Muguruza s’ha apuntat el primer set amb la restada. La hispanoveneçolana ha aconseguit trencar el servei de Svitolina cinc vegades seguides de les vuit que les dues tennistes se l’han trencat. La balança s’ha decantat del costat de Muguruza a l’apuntar-se el primer joc de sacada (5-3). Un avantatge definitiu per tancar la mànega amb 44 minuts en una batalla entre dues restadores potents.

Elina Svitolina, al servei. / REUTERS (GONZALO FUENTES)

Svitolina, campiona de les finals WTA (2018), actualment número 9 mundial, no ha aconseguit desbordar una Muguruza mentalitzada, molt concentrada, agressiva i lluitant per cada punt. La tennista ucraïnesa mirava desesperada a la llotja, on hi havia el seu actual company, el tennista francès Gael Monfils. La ucraïnesa semblava entrar en joc quan ha salvat el 3-1 en contra i ha aconseguit un 'break' per avançar-se 3-2. Muguruza ha continuat forta i agressiva per tornar-li la moneda a les dues següents sacades de Svitolina (5-3) i tancar el partit amb 1 hora i 28 minuts. 

"Faig els deures. Jugo cada partit com si fos una final"

Garbiñe Muguruza

NÚMERO 19 MUNDIAL

Notícies relacionades

"No estic especialment confiada. Tots els partits són importants. Com més victòries aconsegueixes, més confiança tens, però tant de bo tingués tanta confiança com dieu que sembla", va assegurar Muguruza als periodistes a París després de la seva victòria. "No faig voltes a com em veig, a com em trobo, ni faig comparacions amb altres anys. Jo simplement faig els deures, intento treballar dur, prendre’m cada partit com si fos una final. És un torneig que m’agrada molt, me’n vull anar d’aquí donant el millor i ho simplifico molt", deia amb precaució, tot i que a la seva arribada a París va admetre que es veia "campiona" .

Stephens o Hercog, pròxima rival

La guanyadora del 2016 s’enfrontarà a vuitens de final amb la guanyadora del partit entre la nord-americana Sloane Stephens (7a mundial), finalista l’any passat a París, davant l’eslovaca Polona Hercog (71a mundial).