EL TORNEIG DE PARÍS

Bautista s'acomiada fent patir Djokovic

L'exnúmero 1 mundial aconsegueix els vuitens de final després d'una dura batalla

djokovic

djokovic / Alessandra Tarantino (AP)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Novak Djokovic s’ha guanyat a foc lent la seva plaça per als vuitens de final de Roland Garros  després de desfer-se de Roberto Bautista per 6-4, 6-7 (6), 7-6 (3) i 6-2.  L’exnúmero 1 i campió del 2016 a París ha necessitat més de 3 hores i 47 minuts per vèncer un rival que l’ha fet patir i l’ha obligat al màxim abans de cedir la victòria.

Bautista ha sotmèsDjokovic  a una lluita titànica per cada punt des del primer set que s’ha apuntat el tennista serbi. L’espanyol no ha baixat mai la guàrdia a la batalla i ha posat a prova la recuperació tennística de l’exnúmero 1 mundial que fins i tot ha perdut les caselles quan les coses se li complicaven. 

Raqueta destrossada

Djokovic no ha pogut reprimir l’enuig quan en el ‘tie-break’ del segon set ha fallat una dreta amb tota la pista oberta per apuntar el 7-6 al seu favor. El tennista serbi ha destrossat la seva raqueta contra la pista, enfurismat, i ha acabat cedint un set en què havia manat al marcador 4-2 i havia deixat escapar fins a quatre ‘set balls’ quan dominava 5-4. Feia temps que no se’l veia així. Ja en aquell moment s’ha queixat al seu entrenador Marian Vajda pels errors comesos, encara que n’ha tingut molta part de culpa Bautista que ha corregut i tornat totes les boles amb una seguretat i eficàcia desesperant per al tennista serbi.

Bautista ha mantingut la baralla, la intensitat i la seguretat dels cops per forçar un altre ‘tea break’, després de deixar escapar un avantatge de 3-1 i 5-3 al marcador. Aquesta vegada el tennista serbi ha pres la seva revenja per apuntar-se el tercer set.  En el quart Djokovic ja no ha deixat escapar la victòria final, que s’ha apuntat després de 3 hores i 47 minuts.

Bautista recorda la seva mare

Bautista se’n va de Roland Garros en un moment molt especial de la seva vida. El tennista castellonenc dubtava si venir a París després de la inesperada mort de la seva mare fa unes setmanes. 

Notícies relacionades

“Quan hi ha problemes fora de la pista, cal fer un esforç extra per estar concentrat. Haver sortit de casa, tenir la ment a Roland Garros i no en tot el que tinc a casa, m’ha ajudat. La meva vida és el tennis, cal seguir endavant. Quan he pogut he tornat a la meva rutina, i això m’ha ajudat”, ha explicat.