Un dia per revolucionar la moda

Promoció del Fashion Revolution Day.

Promoció del Fashion Revolution Day. / Fashion Revolution

1
Es llegeix en minuts
MAR ROCABERT

T’has preguntat qui ha fabricat la roba que portes? Amb aquesta pregunta directa, el 24 d’abril se celebrarà arreu del món el Fashion Revolution Day, justament el dia que farà un any de la tragèdia de Bangla Desh, on van morir més de 1.100 persones, a causa de l’enfonsament de l’edifici on treballaven fabricant roba per a grans marques de moda.

A Barcelona, el Fashion Revolution Day hi aterra amb la primera desfilada de moda ètica i sostenible, que se celebrarà al Palau Robert, i té com a objectiu mostrar que no és necessari explotar el planeta i les persones per vestir a la moda, i que hi ha moltes marques i dissenyadors independents que treballen seguint criteris sostenibles, ètics i ecològics.

Seran més de vint marques les que col•laboraran amb aquesta desfilada, i moltes d’elles sota el paraigua de la recent creada Associació de Moda Sostenible de Barcelona, que presideix l’ecodissenyadora Virgina Rondeel, especilaitzada en upcycling. L’esdeveniment també té el suport de Slow Fashion Spain, que és la impulsora de tot el moviment de la moda revolucionària a Espanya.

Algunes de les marques que podreu trobar a la desfilada, que tindrà tres passis, a les cinc, les sis i les set de la tarda, són Virgina Rondeel, Ecoology, Mimètik, Lorena Sender, Pure Green Apparel, Koko Klim, Sylvia Calvo, Clara Mallart, Del Través, Veraluna, LifeGist, Miu Sutin, Sense Un, Umutka, Aiby Craft o Carmela Rodríguez. A més, hi participen les botigues GreenLifeStyle Humus, la plataforma Moves To Slow i Organic Cotton Colours.

Notícies relacionades

La moda sostenible s’està movent arreu, i Barcelona és una de les ciutats que està liderant aquest canvi de mentalitat, que ens ha de portar a una manera de vestir més sostenible i respectuosa, amb el medi ambient, amb les persones i amb el present i futur de la nostra societat. Hi ha molts motius per llegir bé les etiquetes de la nostra roba i triar només les que no ens picaran a la pell, ni a la consciència.

Aquest post s’ha publicat al blog de tendències sostenibles www.cucdecol.com