Meteorologia

L’Aemet dona una bona notícia en plena onada de calor

El temps a Barcelona i tot Catalunya, avui: seguiu l’última hora de l’onada de calor

L’Aemet confirma el que passarà quan l’onada de calor se’n vagi: «A partir de dijous...»

Treballar al carrer sota un sol de justícia en plena onada de calor: «Estem bullint»

L’Aemet dona una bona notícia en plena onada de calor

Salas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’onada de calor que va arrencar el dia 10 de juliol i estava prevista fins aquest dimecres 12 de juliol ha deixat temperatures màximes arreu del país. A partir de dijous 13 està previst que remeti l’episodi de calor, però «l’ambient continuarà sent molt càlid», segons ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Després de dies en què l’organisme no ha deixat d’enviar alertes per avisar la població de la gran onada de calor que s’estava vivint a Espanya, l’Aemet ha anunciat que el mercuri dels termòmetres dels pròxims dies no serà tan alt, tot i que els graus continuarien sent elevats a la major part del país.

Temperatures menys altes

Tal com ha anunciat l’Aemet, s’anticipa que a Espanya farà menys calor a totes les regions del país, principalment a la vall de l’Ebre i altres zones del nord-est peninsular, així com a les Balears. No obstant, a Andalusia i Múrcia (en aquesta última comunitat es podria arribar als els 44 ºC), i a Albacete, les temperatures continuaran sent altes. També al sud-est peninsular i el Mediterrani no baixarà dels 24-26ºC. Alhora, al sud-est i a la vall del Guadalquivir es podria arribar als 40-42ºC, i a les Canàries també es pronostiquen altes temperatures, amb avís vermell a l’arxipèlag.

Temps a Catalunya

Notícies relacionades

Barcelona es deslliurarà de l’avís groc per temperatures màximes que l’Aemet ha activat aquests dies d’onada de calor a diverses comarques de la província. La ciutat viurà un temps caracteritzat per intervals ennuvolats des de la matinada fins al migdia i la nuvolositat augmentarà a partir de les dotze del migdia. Les temperatures màximes de la jornada podrien ser de 30ºC, mentre que les mínimes no baixaran dels 25 ºC.

L’episodi de calor intensa de dimarts dia 11 va deixar pics de temperatures de 41 ºC a Lleida i altres punts de la Catalunya Central. A l’Observatori Fabra de Barcelona es va registrar una màxima de 32ºC, tot i que amb una humitat del 62%, cosa queha provocat que la sensació tèrmica fos en realitat de 37ºC.