Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, diumenge 14 d’agost: inestabilitat abans del descens de les temperatures

  • Què és un ‘esclafit càlid’, el fenomen que està escalfant (encara més) les nits d’estiu

  • Vídeo | La sorpresa d’un meteoròleg quan descobreix en directe que el mapa del temps és tàctil

Temps a Catalunya avui, diumenge 14 d’agost: inestabilitat abans del descens de les temperatures

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Havent ja passat el pic de calor d’aquest nou episodi canicular, ens queda un diumenge, 14 d’agost, en el qual el descens de les temperatures es notarà moderadament a l’interior, a l’espera que dilluns comenci a veure’s a la costa. Serà un diumenge en què regnarà la inestabilitat i de molts contrastos al cel.

Fins al migdia circularan núvols alts i mitjans d’oest a est que deixaran el cel mitjà o puntualment molt ennuvolat, tot i que al llarg del matí s’obriran clars per ponent i tendirà a quedar serè o poc ennuvolat. A partir de llavors, creixeran nuvolades en punts de muntanya, sobretot al Pirineu, Prepirineu i al PN Els Ports, que s’estendran a zones pròximes i el cel tornarà a quedar molt ennuvolat o puntualment cobert en aquestes àrees.

A la resta, el cel es mantindrà espaiós o poc ennuvolat. Al final del dia hi haurà la formació d’estrats baixos al litoral i prelitoral central i sud, i en punts de la depressió central.

Durant el matí és probable algun xàfec feble sobretot a la meitat oest i a la resta del terç nord del país. A partir del migdia, s’esperen xàfecs al Pirineu, Prepirineu, punts de l’interior de la meitat est i al PN Els Ports.

Notícies relacionades

Localment seran d’intensitat entre feble i moderada, o localment forta. S’hi acumularan quantitats entre escasses i poc abundants, i localment abundants. Aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta al litoral i prelitoral central i sud, mentre que a la resta del país baixarà entre lleugerament i moderadament. La temperatura màxima baixarà lleugerament a la meitat nord del litoral i al prelitoral nord, mentre que a la resta serà moderadament més baixa.