08 d’ag 2020

Anar al contingut

ESTIU TÒRRID

La sufocant calor posa en alerta vuit comunitats

Vuit comunitats es troben en alerta taronja o groga: es preveuen que algunes arribin als 42 graus

El Periódico

La sufocant calor posa en alerta vuit comunitats

Salas

Les altes temperatures, com a conseqüència d’un potent anticicló, mantenen en alerta taronja o groga vuit comunitats –Andalusia, Aragó, Madrid, Galícia, Catalunya, les dues Castelles i Extremadura– per valors que arribaran fins a 42 graus en alguna, informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Andalusia té avís taronja (risc important) a les províncies de Còrdova, Huelva, Jaén i Sevilla per valors màxims que oscil·laran ens els 40 i els 41 graus, i alerta groga (risc) a Cadis i Granada, on les temperatures marcaran 38/39 graus.

La Comunitat de Madrid, també amb avís taronja, pujarà fins als 39 graus en punts de l’àrea metropolitana, Henares, sud, oest i Las Vegas; a la Sierra madrilenya el termòmetre marcarà els 36 graus en localitats situades per sota dels 1.000 metres d’altitud.

Extremadura té avís taronja per temperatures de 42 graus a Las Vegas de la Guadiana, de 41 graus en àrees de Càceres del Tajo i Alagón i de 40 graus a La Siberia extremenya.

A Castella-la Manxa la província de Toledo està en alerta taronja per valors que marcaran 41 graus en zones de la vall del Tajo, mentre que a la resta de províncies castellanomanxegues persisteix l’avís groc per temperatures entre els 39 i 37 graus.

Les comunitats d’Aragó, Castella i Lleó, Catalunya i Galícia han activat l’alerta groga per intensa calor, que oscil·larà entre els 34 graus de Pontevedra i els 38 graus de l’altiplà de Salamanca.

L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja existeix risc meteorològic important, amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.