ALERTA METEOROLÒGICA

L'huracà 'Leslie' arribarà molt debilitat a Catalunya

El cicló deixarà pluges abundants diumenge, sobretot al litoral i el prelitoral

Protecció Civil activa el preavís del pla Inuncat per risc d'inundacions fins dilluns

zentauroepp45452433 this handout image released on october 13 2018 by the spani181013193045 / HANDOUT

zentauroepp45452433 this handout image released on october 13  2018 by the spani181013193045
Vents

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que l’huracà 'Leslie', actualment de categoria 1 i que afectarà la península Ibèrica, arribarà a Catalunya molt debilitat.

Segons l’última actualització del Centre Nacional d’Huracans (NHC) dels Estats Units, l’huracà 'Leslie' perdrà la categoria de cicló tropical abans de tocar terra a Portugal iarribarà a territori català molt més debilitat, com a depressió posttropical.

Els models meteorològics indiquen que en el seu camí per la península anirà perdent força. Malgrat això, els serveis meteorològics han advertit que entre aquest diumenge i dilluns, "es podran produir precipitacions d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i altres sectors de l’oest i el centre de Catalunya". A més, aquestes precipitacions "aniran acompanyades de tempestes, així com ratxes de vent fort i calamarsa de manera local".

Per aquest motiu, l’SMC ha emès avisos de perill per intensitat de pluja i per l’estat del mar. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase de prealerta fins dilluns. Hi pot haver descàrregues de 20 litres quadrats en mitja hora a tot Catalunya, excepte a la Vall d’Aran.

Notícies relacionades

Aquest seria el primer huracà posttropical que toca terra a Europa, des que hi ha registres.

L’huracà arribarà a primera hora d’aquest diumenge a la zona de Lisboa, encara amb vents de força 12. Posteriorment es desplaçarà al nord-est i entrarà en territori espanyol de matinada, amb intensitat de tempesta tropical. A Zamora i Càceres s’esperen ratxes  de vent superiors als 100 km/h.