Alerta per l'avenç del 'Leslie'

Tres huracans freguen Espanya des del 2005

El fenomen necessita aigües càlides per prosperar per la qual cosa és difícil que arribi a Europa

huracan

huracan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fet que els huracans es generin en zones tropicals fa molt difícil que aquests puguin arribar a Espanya, ja que les aigües fredes actuen com a fre en el seu avenç. No obstant, el fenomen ha arribat a la península Ibèrica o les illes espanyoles i portugueses en comptadíssimes ocasions i sempre més en format de tempestes intenses que no d’huracà. Segons el portal, el tiempo.es les úiltimes són aquestes:

Huracà Vince

Del 8 a l’11 d’octubre de 2005 es va mantenir amb vida l’huracà Vince. Va assolir la categoria 1. A mesura que es va acostar a la península va passar a ser Tempesta Tropical, on va arribar a assolir el sud de Portugal i Huelva. Es va convertir en la primera que ho va aconseguir en la història.

Tempesta tropical Delta

Notícies relacionades

Aquesta tempesta va afectar les Canàries i Madeira els dies 28 i 29 de novembre de 2005. Va iniciar la seva etapa al golf de Guinea, i, al contrari del que sol passar, va girar cap al nord, mantenint-se estàtica a prop de les Açores per després girar a l’est i no a l’oest com passa normalment. Al Teide, les ratxes de vent van arribar a assolir els 250 km/h. Hi va haver abundants danys i una desena de morts.

Huracà Gordon

Aquest huracà de Categoria 1 va estar en actiu del 10 al 20 de setembre de 2006. En la seva trajectòria es va anar aproximant a les costes d’Europa. Va provocar importants danys a les Açores. Va arribar a aproximar-se a la península ja com a depressió extratropical, però va deixar a Galícia ratxes de vent per sobre de 150km/h.

Temes:

Huracans