TELEVISIÓ I MAS
Creu de Sant Jordi

C om és costum des de l’any 1981, la Generalitat de Catalunya ha concedit la distinció de la Creu de Sant Jordi a diferents institucions, col·lectius i persones. Entre les quals, a Javier Moll, president de Prensa Ibérica, grup editor d’EL PERIÓDICO. Moll i la seva dona, Arantza Sarasola, van crear fa més de 45 anys Prensa Ibérica, una iniciativa que va començar amb la compra d’un diari a les illes Canàries. Des d’aquesta tribuna que ocupa cada dia la penúltima pàgina d’EL PERIÓDICO, moltes felicitats.
Ho poden qualificar com un detall egoista per la meva banda, però l’única certesa consisteix en el fet que ara estic escrivint i, potser amb un altre editor, no ho estaria fent. Es tracta de la certesa de la ignorància.
El director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, em va proposar l’octubre passat presentar per segon any consecutiu la gala del Català de l’Any i va llançar un suggeriment perquè entre tots donéssim una volta als habituals parlaments de personalitats que es fan des d’un faristol. Això implicava anar abandonant els discursos habituals i convertir-los en un distès diàleg a tres a les cadires d’un bar entre un servidor i els premiats (Estopa), el president de la Generalitat (Salvador Illa) i el matrimoni Moll-Sarasola. Tot això generaria un to més pròxim i menys institucional amb la distància i la rectitud que genera el faristol...
Notícies relacionadesEm va semblar bé, de manera que vam pujar a la planta 4 de l’edifici de Prensa Ibérica i ens vam reunir tots quatre. Allà Javier Moll em va preguntar: "¿De què vols que parlem?" I la meva resposta va ser: "Prefereixo preguntar jo de què volen que parlem". La contestació que vaig rebre va ser la que qualsevol periodista espera d’un responsable: "Pregunta’ns el que vulguis". Amb aquesta resposta i durant la gala vam estar conversant entre deu i dotze minuts. I només va ser això.
Això de la Creu de Sant Jordi és una mica com els premis Ondas, només que en lloc d’una emissora privada els concedeix el Govern de la Generalitat. En l’àmbit radiofònic jo he llegit la mateixa persona (que no el va rebre un any) maleir l’egocentrisme de qui l’atorga, per canviar per complet el discurs l’any següent (en el cas que el rebi) i desfer-se en elogis a la Ser per rebre un premi tan valuós. Mirin, jo sempre vull premis i, si no és possible, que els el donin als meus caps.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)