TU I JO SOM TRES

L’equilibri és no casar-se amb cap

2
Es llegeix en minuts
L’equilibri és  no casar-se amb cap

FERRAN MONEGAL

Normalment, quan es produïa algun fenomen polític d’envergadura, si a vostès els anava la marxa el millor era seguir-lo per TV-3 i Antena 3. El relat que construïen les dues cadenes era tan diferent, tan contradictori fins i tot, que produïa l’efecte dutxa escocesa. Passàvem d’un canal a l’altre, i ens anàvem cremant i congelant a l’uníson.

L’equilibri és no casar-se amb cap /

Ara, amb el no de Junts a la llei d’amnistia, aquest efecte no ha existit. O s’ha minimitzat moltíssim. Naturalment a l’Antena 3 Noticias de les 21.00 hores de dimarts, el seu relat mantenia els seus peculiars accents i adjectius: "El pròfug es nega a acceptar un text que no inclogui qualsevol delicte de terrorisme o de traïció (...) Aquesta legislatura és com un funambulista: camina sobre la corda fluixa i no té xarxa per si perd l’equilibri". O sigui, el seu habitual relat burleta de l’esdevingut. La novetat, els deia, és que la versió del Telenotícies de TV-3 d’aquesta mateixa hora no era tan diferent. Van evitar sobretot fer de cheerleaders de Puigdemont i Junts. La primera imatge i missatge polític que ens van oferir va ser la d’Oriol Junqueras, ressaltant: "Aquesta és una llei que tenia tot el suport necessari per ser aprovada. Garantia que centenars de persones quedessin lliures de persecució".

Notícies relacionades

El segon missatge polític que ens van col·locar va ser el de Félix Bolaños, quan advertia que era incomprensible que Junts votés mà a mà amb VOX i PP. TV-3 també va inserir un rètol que resumeix bé el que passa: "Junts tem que Puigdemont quedi fora pel cas Volhov". Ben llegit, el que ens estava dient aquest rètol és que aquí el que passa és que cal solucionar el problemet personal a l’habitant de Waterloo. I sobre els seus contactes amb els russos, sota la imatge del jutge Joaquín Aguirre, van escriure aquest text: "Puigdemont aliat de Putin?". Van afegir un interrogant, sí, però que a TV-3 s’atreveixin a lligar Puigdemont i Putin en un titular és notícia. Al final de la informació política van entrevistar Miriam Nogueras. Dos minuts i 58 segons. Comprenguem-los: havien de cobrir-se una mica davant Junts.

Interessant situació la que es viu a TV-3. Ja ha passat el temps que repetien com llorets el relat que marcava Waterloo. Ara ERC també compta. I molt. ¡Ah! L’equilibri informatiu consisteix a explicar els encerts i les misèries dels uns i els altres, i sobretot no casar-se amb cap.

Temes:

Antena 3