Rosa Peral, a Catalunya Ràdio: «No he guanyat res amb la sèrie, només que la gent m’enfonsi»
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pot ser que la Generalitat hagi obert un expedient a Rosa Peral per concedir entrevistes des de la presó després de l’emissió del seu controvertit documental a Netflix, però a la condemnada a 25 anys de presó pel conegut crim de la Guàrdia Urbana se l’ha pogut escoltar de nou als mitjans. Ha sigut aquest dimecres a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ de Ricard Ustrell, que ha ofert una entrevista gravada amb l’exagent declarada culpable de la mort de la seva parella, el també membre del cos policial Pedro Rodríguez.

Peral ha aprofitat la xerrada per carregar contra la sèrie de Netflix ‘El cuerpo en llamas’, que considera «malintencionada». «No veig la visió d’informar, en el meu cas s’ha intentat enfonsar-me», ha comentat, incidint en el mal que està provocant en les seves filles. «Una és una adolescent i ningú s’ha parat a pensar en el mal que li pot fer», afirma l’exagent, que actualment està estudiant Dret a la presó.

Mal mediàtic

Sobre la decisió de l’Audiència de Barcelona d’ordenar l’embargament dels possibles pagaments que hagi pogut percebre per la producció de sèries de ficció o documentals sobre el crim de la Guàrdia Urbana ha remarcat que no ha guanyat res: «Només que la gent m’enfonsi amb la sèrie», apunta.

Tot i això, reconeix que ‘Les cintes de Rosa Peral’, el documental de Netflix al qual han atribuït parcialitat al seu favor, sí que ha servit perquè es veiés «el mal mediàtic» que es va fer contra ella. «Al judici no hi vaig anar sent una persona anònima»; «vaig arribar-hi que semblava culpable i havent de demostrar que no ho era», reitera.

Peral, que assegura que encara no ha vist el documental i que només té els ‘inputs’ que li han arribat de la seva família i els seus amics, ha remarcat que aquest treball no blanqueja la seva imatge. «Més que donar la meva visió dels fets, el que pretenia era mostrar que el cas es va fer molt mediàtic abans del judici i que quan jo vaig arribar ja semblava culpable».

«S’ha dit que soc tòxica, que soc manipuladora. És increïble perquè cap psicòleg ho ha dit, però els periodistes sí que ho han determinat», ha criticat.

‘Crims’, «molt confús»

La condemnada també ha fet referència a ‘Crims’, el programa de TV3. Assegura que no li ha agradat «perquè queden moltes coses en l’aire». «L’últim capítol és molt confús».

Notícies relacionades

També ha aprofitat l’entrevista amb Ustrell per reafirmar-se en la seva innocència, fins i tot posant en dubte les proves que la incriminen. «Tot depèn del prisma amb què ho vegis [...]. Moltes coses es poden rebatre, depèn del que se m’incrimini. ¿D’encobrir l’Albert? [López, l’altre condemnat pel cas] Doncs sí. Però d’assassinat no [...] Moltes de les coses que surten és perquè jo vaig declarar, el que els va interessar ho van agafar de prova», assegura.

Del que s’ha mostrat penedida és de «no haver anat abans a la policia, en comptes de seguir-li el fil a Albert i tenir-li tanta por». «Però mai he confiat en la policia després d’allò de la pornovenjança». Tampoc confia en la justícia, perquè diu que li han donat «molts pals».