c3e238d6-1343-408e-ba78-5db7c0ab6030-hd-web

c3e238d6-1343-408e-ba78-5db7c0ab6030-hd-web

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Una emissora pública ha d’entrevistar una condemnada a la presó? Aquest és el debat que han tingut aquest dimecres a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, el programa en el qual Ricard Ustrell ha entrevistat Rosa Peral, a la presó pel crim de la Guàrdia Urbana, una polèmica que recorda la que s’ha generat a Sant Sebastià per la projecció del documental de Jordi Évole sobre Josu Ternera.

El mateix Ustrell ha justificat la idoneïtat de la xerrada amb l’exagent de la policia barcelonina. «Té dret a expressar-se», ha remarcat. «És una entrevista que molta gent ha demanat, fins i tot molts dels periodistes que avui estan dient que és morbós», ha recalcat el director i presentador d’‘El matí de Catalunya Ràdio’.

El contrapunt de Bassas

Antoni Bassas ha posat el contrapunt. «És molt delicat que l’entrevisti una ràdio pública. Tu pots parlar d’interès informatiu. ¿Però és només això? ¿Perquè donarà un titular que canviarà alguna cosa del present, de la seva situació, revertirà la tesi que hi ha hagut fins ara? ¿O és un interès per l’audiència?», ha preguntat el periodista.

Notícies relacionades

«El dret de la informació també inclou el no informar. El periodista posa el micro on creu que l’ha de posar [...]. Hi ha moments i moments per a les entrevistes, i potser a Peral el que li pot convenir ara és entrar en un moment de silenci», ha prosseguit Bassas. «Un periodista és tant el que fa com el que no fa tot i que ho pugui fer», ha afegit.

Gemma Calvet, advocada i exdiputada al Parlament, s’ha alineat a favor d’Ustrell. «Veus les dues ofertes de Netflix [la sèrie ‘El cuerpo en llamas’ i el documental ‘Las cintas de Rosa Peral’], que es contradiuen, i tens dubtes. Així que necessito un periodista que torni a preguntar a Rosa Peral o fins i tot a Albert López [l’altre condemnat pel crim]. Sí que veig elements d’interès. M’ha sorprès el debat sobre la idoneïtat d’aquesta entrevista. A la BBC no s’hauria plantejat aquest debat qüestionant un periodista sobre si ha fet una entrevista», ha valorat.