¿Qui és Wilbur, el personatge més controvertit del nou ‘Grand Prix’?

RTVE

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tornada de ‘Grand Prix’ a TVE-1 està sent ja un dels èxits de l’estiu. El concurs dels pobles d’Espanya fa dues setmanes que demostra que encara continua tenint molt èxit entre l’audiència i que els canvis que s’han introduït per modernitzar el xou estan agradant al públic... ¿o no? Perquè, sens dubte, un dels nous fitxatges del programa presentat per Ramón García que està generant més controvèrsia en les xarxes (amb permís de Cristinini) està sent Wilbur. Amb el gimnasta bigotut i de pèls al pit que posa la nota còmica al programa (¡com si amb els mastegots que es donen els participants no n’hi hagués prou!) no hi ha terme mitjà: o l’estimes o l’odies, però no deixa indiferent. ¿Però qui hi ha darrere d’aquest personatge?

El nom real de la persona que fa de conillet d’índies abans que comenci cada prova del ‘Grand Prix’ i que camina a l’estil de Charlot és Víctor Ortiz. Com ell mateix va confessar en la presentació del xou, amb aquesta feina ha fet un somni realitat, perquè n’era un seguidor acèrrim. «En soc fan des de petit, m’encantava el ‘Grand Prix’. L’he vist amb els meus pares i la meva il·lusió és poder concursar. Però no tinc poble. Faré les proves, em deixaré fluir...», anunciava poc abans de demostrar la seva flexibilitat i agilitat, ja que les seves tombarelles i salts estan a l’ordre del dia en cada emissió del concurs.

Campió de gimnàstica

La seva bona forma física la deu a la seva passió per la gimnàstica, que va començar a practicar quan tenia només 5 anys. Els seus bons dots per a l’esport van fer que competís a alt nivell fins que, als 22 anys, va patir una lesió que el va obligar a deixar-la. En el camí, es va penjar fins a una medalla com a campió d’Espanya.

Se sol dir que quan una porta es tanca una altra s’obre, i això va ser el que va fer Ortiz. Si no es podia dedicar professionalment a la gimnàstica, provaria en el món de l’espectacle, ja que una de les seves metes era convertir-se en pallasso. Junt amb un amic va muntar el seu primer xou, en el qual barrejava teatre, circ i humor: ‘Piti y Wilbur’. Mentrestant, anava colant vídeos virals a internet en els quals feia acrobàcies còmiques.

També ha tingut temps per compatibilitzar aquestes feines amb col·laboracions com a actor en publicitat i doble de pel·lícules. En el seu currículum hi figuren films com ‘A todo tren. Destino Asturias’, de Santiago Segura, o ‘El refugio’, de Macarena Astorga. I, aprofitant les seves aptituds físiques, fins i tot ha col·laborat amb el Cirque du Soleil com a acròbata.

Amor i odi en les xarxes

Notícies relacionades

El 2010 va treure, junt amb David Morales, el Capitán Maravilla, l’espectacle ‘MonoAMonoB’, amb el qual van guanyar el TAC (Festival de Teatre i Arts de Carrer de Valladolid) i els va portar de gira per Espanya i altres països. Després arribaria un xou en solitari, ‘Pensa en Wilbur’, que seria l’origen del paper que ara interpreta a ‘Grand Prix’ i que continuarà explotant als escenaris, ja que està immers en un nou espectacle, ‘Fuego salvaje’, en el qual juga amb la dualitat entre persona i personatge.

Un personatge que part del públic ha defensat ferventment en les xarxes, apel·lant que el seu humor és indispensable i va dirigit als més petits de la família. Ara bé, també ha tingut els seus ‘haters’.

Temes:

Concursos TV TVE