Entrevista

Jesús Vázquez: «No he vist ‘La voz’ ni ‘OT’ des que no els faig jo»

Jesús Vázquez: «No he vist ‘La voz’ ni ‘OT’ des que no els faig jo»

MEDIASET

5
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jesús Vázquez (Ferrol, 1965) és un presentador tot terreny. Ho ha demostrat al llarg dels 30 anys de carrera televisiva, en què s’ha mogut amb facilitat en programes tan potents com ‘La voz’, ‘OT’, ‘Hablando se entiende la basca’ i ‘La quinta marcha’, per posar-ne només uns exemples. Ara ha recuperat un dels xous als quals tenia més apreci: el concurs ‘¡Allà tú!’ en el ‘prime time’ de Telecinco dels diumenges.

Diu que quan li van proposar recuperar un dels programes que havia presentat no va dubtar a dir ‘¡Allá tú!’. ¿Per què?

He fet programes més grans, més espectaculars, de més pressupost, però en el que més em diverteixo és aquest. I al final, després de tants anys treballant, el que vull és divertir-me. Els grans formats tenen massa elements que t’encotillen. Però aquí em deixen fer el que em dona la gana. En l’anterior etapa [el programa va estar en antena a Telecinco del 2004 al 2008 i a Cuatro, el 2011] fèiem moltíssim el boig. Ara soc una mica més gran i encara no m’he posat cap perruca ni els tutús que fiquen de vegades a les capses, però ja veurem més endavant...

¿Com ha canviat Jesús Vázquez des de la primera edició d’aquest concurs?

Bàsicament, no gaire. Però ara em costa més posar-me els talons (riu), però doneu-me temps. No vull posar-me massa boig al principi.

¿Què fa els diumenges a la nit [quan s’emet el programa] i els dilluns al matí [quan arriben les dades d’audiència]?

Diumenge miro una sèrie perquè no m’agraden gens les estrenes, no les veig mai. Aquell dia no em localitza ningú. Miro el programa abans, així que ja sé com ha quedat, què m’agrada, què no; ja m’he reunit amb l’equip per veure el que cal millorar...

¿I dilluns consulta les audiències?

Per més que lluito contra mi mateix i em dic que l’audiència no és important, sí que ho és.

¿Ho passa malament?

Menys que abans, perquè que un programa tingui més o menys audiència és un cúmul de coses. Però els que estem davant donant la cara, en la primera línia de combat, som als que els posen la xifra a sobre.

¿Què tenen les coses del passat que sempre tornen, com ha passat amb aquest concurs?

Crec que la tele està vivint un canvi de cicle una altra vegada. Són com modes, i totes les cadenes s’han llançat a buscar formats clàssics que van funcionar i que ara volen tornar a provar. A mi em beneficia, tinc molts programes que podrien tornar.

Si comencés la seva carrera avui, ¿creu que ho tindria fàcil per triomfar a la tele?

Ara hi ha moltíssima més competència en tot. La tele de fa trenta anys i escaig era més senzilla, més petita, n’érem menys. Així que convertir-te en un presentador de referència, dels que fan grans formats, potser seria més complicat.

‘¡Allá tú!’ no va tenir tan bona acollida el 2011, quan es va emetre a Cuatro. ¿Què creu que va fallar?

El càsting era bo, el plató era igual, el format era el mateix, però no ho feia Gestmusic i, tot i que l’equip ho va fer amb totes les seves ganes, no van entendre l’essència del programa. A més, el banquer no s’assabentava de res. Entre ell i jo hi ha una relació humana. Ens enfadem, discutim, ens reconciliem... Tot això és una part vital del programa i amb el banquer de l’etapa de Cuatro no vaig tenir cap relació.

¿Va mirar les edicions d’‘¡Allá tú!’ que van presentar Silvia Jato i Arturo Valls?

Vaig mirar alguna cosa, però tampoc soc molt de mirar el que fan altres que jo feia. No he vist ‘La voz’ des que no la faig jo, no vaig veure ‘OT’ quan no el presentava jo... Perquè em fa molta ràbia, són programes que estimo molt, que els he donat part de la meva vida, de la meva ànima i del meu cor, i no m’agrada veure com ho fan d’altres. Pateixo. Soc amic de la directora de ‘La voz’ i continuo parlant amb ella, però li dic que no miro el programa. Últimament sí que he mirat una mica el programa perquè Sebastián Yatra em cau bé, però ja està.

«Els últims ‘talents’ que vaig fer no m’il·lusionaven gaire. Els vaig fer per ofici»

¿Com ha viscut els canvis a Mediaset, sobretot la cancel·lació de ‘Sálvame’?

En aquesta etapa de la meva vida, ho visc tot amb molta discreció. És un problema molt complex i crec que cap dels que treballem a l’empresa hem de posar més zitzània ni afegir comentaris que no ajudaran. A més, des de Nadal que hi va haver un canvi gran amb la sortida de Paolo Vasile i l’arribada de la nova cúpula directiva, ‘¡Allá tú!’ és el primer que faig, i a més es grava a Barcelona. Així que he estat molt tranquil·let a casa assistint a tot com un espectador més. Sí que he parlat amb el Jorge [Javier Vázquez], perquè mantinc una bona relació amb ell.

¿Ha viscut una cosa similar al que li ha passat a ell, que continua de baixa mèdica?

Tots tenim moments complicats en les nostres carreres. Jo he tingut moments molt dolents dels quals vaig sortir, i ara em trobava en un moment en què estava pensant cap a on tirar. He fet de tot a la tele i em plantejava què fer ara. ¿Un altre ‘talent’? Sincerament, els últims que vaig fer no m’il·lusionaven gaire, els feia una mica per ofici, perquè és la meva feina, tinc un contracte i faig el que em manen. Però soc dels que pensen que si de veritat perds la il·lusió pel que fas, és millor marxar. A mi em quedava aquesta coseta que estimo la tele i em deia: tranquil·litat, ja arribarà una altra vegada el format que et vingui de gust. I va arribar ‘¡Allá tú!’ com un miracle.

Notícies relacionades

¿Però va estar a punt d’anar-se’n?

No, mai. Tinc un contracte de llarga durada amb Mediaset que respecto, i a més soc molt feliç. Em queda molt temps de contracte, ha arribat ‘¡Allá tú!’ i espero que sigui per quedar-s’hi.