Quan Dabiz Muñoz és l’ídol d’un nen: Barcelona celebra el càsting de ‘Masterchef Junior’

Jordi Otix

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Les temperatures extremes d’aquest dimarts no han sigut excusa per a 70 ‘minixefs’, d’entre 8 i 12 anys, que aspiren a convertir-se en concursants de la desena edició de ‘Masterchef Junior’ (TVE). Abillats amb els seus davantals customitzats de colors –alguns d’ells del campament que organitza el programa cada estiu–, gorros a conjunt i grans motxilles plenes de carmanyoles amb les seves creacions, els més petits s’han reunit a l’hotel NH Collection Constanza de Barcelona per participar en el càsting del ‘talent’ culinari més important de la televisió.

En aquesta ocasió, els petits han hagut d’emplatar una recepta de lliure elecció prèviament cuinada a casa seva. El Rodrigo, d’11 anys, ha apostat per un potatge, una recepta que li va ensenyar la seva àvia: «Vaig començar a cuinar quan l’ajudava», assegura. L’Aleix, de la mateixa edat, va fer els seus primers passos entre fogons amb la seva àvia, però també el seu pare. En aquest cas, el nen ha optat per un plat de patates farcides de carn. La història del Jaume, de 8 anys, és diferent. El president del seu club de futbol li va explicar com preparar un risotto, el plat que ha escollit per participar en el càsting. Però també hi ha hagut lloc per als amants del dolç. L’Ornella, de 9 anys, ha creat macarons de tots els sabors i colors.

Diversitat de plats

Els ‘minicuiners’ han arribat abans de les 9 del matí –estaven citats a les 9.30 hores– a l’hotel barceloní juntament amb les seves famílies. Després d’alguns minuts de nervis, els aspirants han pujat a la sala per preparar els seus plats ja cuinats prèviament. Tres culinaris han provat una a una les creacions, han fet preguntes als petits sobre l’elaboració de les receptes per verificar que els havien fet ells i n’han puntuat cada una. A continuació, han seleccionat els millors ‘xefs’ que passarien al segon càsting de la tarda. En aquesta ocasió, els elegits ja sí que havien de cuinar en directe a partir de l’ingredient que es trobava en una caixa misteriosa.

Per arribar a aquest moment, els menors havien hagut de superar una primera tria ‘online’. Més de 6.000 nens van enviar vídeos cuinant a través de la web de TVE i l’equip de càsting va seleccionar els millors que es presentarien a cada ciutat. El primer destí ha sigut Barcelona, tot i que les proves també passaran per ciutats com València, Sevilla i Madrid. L’última fase, a la qual acudiran un total de 25 aspirants, escollirà els 16 concursants de la pròxima edició de ‘Masterchef Junior’.

Generació ‘Masterchef’

Esther González, directora de càsting del programa, ha volgut destacar que aquesta és la desena edició de la producció culinària i que, per tant, «tots els participants ja han nascut amb ‘Masterchef’ i formen part d’una generació». «Fa 20 anys cap nen a Espanya es posava a la cuina, ara els pares ho fomenten», comenta González.

Molts dels aspirants a la pròxima edició ja havien participat en els campaments d’estiu que organitzen el programa i d’altres estan apuntats a cursos de cuina com a activitat extraescolar. «Els pares han vist que no és perillós si estan atesos i el foc es pot controlar», comenta la directiva. Els ídols dels més petits han canviat: ara són Martín Berasategui o Dabiz Muñoz. I les seves peticions a les cartes als Reis Mags també: des d’una experiència gastronòmica en un restaurant d’estrella Michelín fins a un kit d’esferificació.

Notícies relacionades

«Ara els pares pensen que ser cuiner està tan bé com ser enginyer o advocat. Els nens ja no tenen complex, sinó que somien ser-ho», assegura Esther. Des del programa també han volgut remarcar el seu compromís amb la salut mental dels més petits i cada edició compta amb una psicòloga que està pendent del que pugui passar. «És una competició molt sana que cal encaixar amb tranquil·litat. Hi ha un component de molt companyerisme entre ells», comenta.

Futures promeses

«¡Mans enlaire!» Com si ja fossin concursants del programa de TVE, els aspirants aixequen els braços quan se’ls acaba el temps d’emplatat. Els daus ja estan tirats. Algun d’aquests ‘minixefs’ barcelonins podria ser el pròxim guanyador de ‘Masterchef Junior 10’ i la futura promesa de la cuina.

Temes:

Masterchef