CONCURS GASTRONÒMIC D'ÈXIT

El 'MasterChef Junior' és admirador d'Arguiñano

Mario Palacios no sap, als seus 12 anys, si es dedicarà a la cuina

El jove Mario Palacios, amb el trofeu de ’MasterChef Junior’.

El jove Mario Palacios, amb el trofeu de ’MasterChef Junior’. / RTVE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Mario Palacios, logronyès de 12 anys que dilluns es va convertir en el primer MasterChef Junior espanyol, és un admirador de Karlos Arguiñano, disfruta amb la cuina tradicional i, tot i que encara no té clar que el seu futur professional passi pels fogons, sí que seguirà cuinant per afició. El nano va guanyar amb unes cocotxes de bacallà al pilpil amb escopinyes, plat que la seva mare prepara per a ocasions especials. I és que gràcies a ella va començar a cuinar, amb 7 anys, ajudant-la a preparar el menjar  quan es va trencar una cama.

«Estic molt content i molt emocionat», ha dit a Efe el guanyador de MasterChef Junior, concurs produït per Shine Iberia i emès per TVE-1 en què van participar 16 nens de 8 a 12 anys seleccionats d'entre 3.000 aspirants. El xou ha aconseguit un 18% de quota, i 3,4 milions d'espectadors de mitjana.

Mario, que estudia primer d'ESO, ha guanyat 12.000 euros per a la seva formació acadèmica, però encara no sap si serà l'hostaleria. «La cuina és per a mi encara una afició i no sé si podria ser una opció professional. No ho he pensat», explica. El que sí que té clar és que seguirà cuinant per a la família, en els seus dies lliures i quan no tingui «gaire per estudiar». Moltes vegades segueix les receptes del seu cuiner preferit, Karlos Arguiñano, de qui té «uns quants llibres» i a qui li agrada veure en el seu programa televisiu de cuina.

OUS AMB PATATES // Assegura que menja «de tot», tot i que un dels seus plats favorits són els ous amb patates. Entre anar a un McDonald's o a un restaurant amb estrella Michelin, opta pel segon. Li agrada la cuina del seu paisà Francis Paniego a El Portal de Echaurren (Ezcaray, la Rioja), amb dues estrelles, on ja ha disfrutat algun cop.

«M'agrada la cuina tradicional i també la cuina creativa amb base tradicional», reconeix, per admetre que encara no cuina « prou bé per fer servir nitrogen líquid», seguint les ensenyances de Ferran Adrià.

Concursar en aquest talent show culinari ha estat «una experiència increïble» de la qual ha tret «un gran aprenentatge i molts amics». I és que, a més a més de les proves que han pogut veure els espectadors, els nens han rebut classes de cuina i de nutrició. «Han sigut molt útils», assegura.

El seu moment més dur va ser elaborar un esmorzar complet, perquè no li va agradar el resultat, i el millor, «aconseguir guanyar elaborant un plat en 25 minuts».

«Crec que ho vaig fer bé, vaig anar evolucionant bé i em mereixia guanyar», afirma. I diu del jurat que el va proclamar vencedor (els cuiners Samantha Vallejo-Nágera, Pepe Rodríguez Rey i Jordi Cruz) que «tots tres són molt macos».

Notícies relacionades

Les seves cocotxes de bacallà al pilpil amb escopinyes van convèncer el jurat per ser «una explosió de sabor» i un plat «digne d'un restaurant d'alta cuina», i així es va imposar al magret d'ànec amb cuscús i salsa de fruits vermells de l'altra finalista, la malaguenya Ana Luna, d'11 anys.

Encara es desconeix si hi haurà una segona edició de MasterChef Junior, però el cert és que les proves de selecció de cara a la segona temporada de la versió adulta començaran ben aviat.