CONCURS GASTRONÒMIC D'ÈXIT
El 'MasterChef Junior' és admirador d'Arguiñano
Mario Palacios no sap, als seus 12 anys, si es dedicarà a la cuina
El jove Mario Palacios, amb el trofeu de ’MasterChef Junior’. /
Mario Palacios, logronyès de 12 anys que dilluns es va convertir en el primer MasterChef Junior espanyol, és un admirador de Karlos Arguiñano, disfruta amb la cuina tradicional i, tot i que encara no té clar que el seu futur professional passi pels fogons, sí que seguirà cuinant per afició. El nano va guanyar amb unes cocotxes de bacallà al pilpil amb escopinyes, plat que la seva mare prepara per a ocasions especials. I és que gràcies a ella va començar a cuinar, amb 7 anys, ajudant-la a preparar el menjar quan es va trencar una cama.
«Estic molt content i molt emocionat», ha dit a Efe el guanyador de MasterChef Junior, concurs produït per Shine Iberia i emès per TVE-1 en què van participar 16 nens de 8 a 12 anys seleccionats d'entre 3.000 aspirants. El xou ha aconseguit un 18% de quota, i 3,4 milions d'espectadors de mitjana.
Mario, que estudia primer d'ESO, ha guanyat 12.000 euros per a la seva formació acadèmica, però encara no sap si serà l'hostaleria. «La cuina és per a mi encara una afició i no sé si podria ser una opció professional. No ho he pensat», explica. El que sí que té clar és que seguirà cuinant per a la família, en els seus dies lliures i quan no tingui «gaire per estudiar». Moltes vegades segueix les receptes del seu cuiner preferit, Karlos Arguiñano, de qui té «uns quants llibres» i a qui li agrada veure en el seu programa televisiu de cuina.
OUS AMB PATATES // Assegura que menja «de tot», tot i que un dels seus plats favorits són els ous amb patates. Entre anar a un McDonald's o a un restaurant amb estrella Michelin, opta pel segon. Li agrada la cuina del seu paisà Francis Paniego a El Portal de Echaurren (Ezcaray, la Rioja), amb dues estrelles, on ja ha disfrutat algun cop.
«M'agrada la cuina tradicional i també la cuina creativa amb base tradicional», reconeix, per admetre que encara no cuina « prou bé per fer servir nitrogen líquid», seguint les ensenyances de Ferran Adrià.
Concursar en aquest talent show culinari ha estat «una experiència increïble» de la qual ha tret «un gran aprenentatge i molts amics». I és que, a més a més de les proves que han pogut veure els espectadors, els nens han rebut classes de cuina i de nutrició. «Han sigut molt útils», assegura.
El seu moment més dur va ser elaborar un esmorzar complet, perquè no li va agradar el resultat, i el millor, «aconseguir guanyar elaborant un plat en 25 minuts».
«Crec que ho vaig fer bé, vaig anar evolucionant bé i em mereixia guanyar», afirma. I diu del jurat que el va proclamar vencedor (els cuiners Samantha Vallejo-Nágera, Pepe Rodríguez Rey i Jordi Cruz) que «tots tres són molt macos».
Les seves cocotxes de bacallà al pilpil amb escopinyes van convèncer el jurat per ser «una explosió de sabor» i un plat «digne d'un restaurant d'alta cuina», i així es va imposar al magret d'ànec amb cuscús i salsa de fruits vermells de l'altra finalista, la malaguenya Ana Luna, d'11 anys.
Encara es desconeix si hi haurà una segona edició de MasterChef Junior, però el cert és que les proves de selecció de cara a la segona temporada de la versió adulta començaran ben aviat.
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Accident mortal Mor atropellada una jove de 20 anys que circulava en patinet a Sant Cugat
- Óscar Fernández Calle, candidat de Vox a Extremadura : "Guardiola va robar el canvi que volien la majoria d’extremenys"
- Sorteig del 'Gordo' Ni cobrar-lo ni trucar als teus amics: què és el primer que has de fer si et toca la Loteria de Nadal?
- El forat de la sanitat pública El 45% dels espanyols només va al dentista per emergències: «Hi vaig anar per un queixal i vaig acabar amb una factura de 1.300 euros»
- Reforma en Justícia Falta de normes, possibles pròrrogues i molta incertesa davant la reforma que revoluciona l’organització de la justícia a Espanya
- Escàndol internacional El dur informe del cas Epstein: el que les víctimes de violacions van explicar a la policia i com els advocats van provar de fer-les callar
- Esperit nadalenc El Parc del Fòrum de Barcelona es tenyeix de vermell a la Cursa del Pare Noel
- UNA ALTRA DESGRÀCIA Greu lesió de genoll de Christensen
