Entrevista

Luca (‘Masterchef 11’): «No hi ha hagut favoritismes. Tots teníem les mateixes regles»

Luca (‘Masterchef 11’): «No hi ha hagut favoritismes. Tots teníem les mateixes regles»

RTVE

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Masterchef’ elegeix el guanyador de l’11a temporada aquest dilluns, 19 de juny (TVE-1, 22.35 hores), entre l’Eneko, el Lluís, l’Álex i la Pilu. Però, sigui qui sigui el vencedor del concurs culinari, el protagonista absolut d’aquest any ha sigut Luca Dazi, el ‘tiktoker’ barceloní de 18 anys que va ser expulsat fa una setmana. Les seves picabaralles amb el Jotha i les acusacions dels companys per haver sigut tractat amb favoritisme per part del jurat han sigut molt comentades a les xarxes.

¿Considera que la seva expulsió va ser justa?

Doncs sí, perquè penso que ja no podia donar més de mi. Els meus coneixements arriben fins a un punt i el nivell ja era altíssim. S’havien de quedar els millors.

¿Qui creu que es mereix guanyar ‘Masterchef 11’?

Crec, des del cor, que mereixen guanyar l’Álex o l’Eneko. Diria l’Eneko perquè és més madur i li encanta la cuina i vol canviar la seva vida, però l’Álex també. Tot i que és més nen és molt bo cuinant. Així que no ho tinc clar del tot.

¿Es veia amb possibilitats de guanyar?

No (rialles). Guanyar no, i ho tenia molt clar. He tingut sort que en moltes ocasions hi havia plats pitjors que els meus. Però guanyar, sabia que no.

¿Què li ha aportat el programa?

El programa m’ha aportat una gran maduresa. En poc temps ho he notat molt. La gent dirà: «¿Però quina maduresa? Si només has estat en un concurs», però realment com a espectador no vius i no sents el que sentim els aspirants allà. Ha sigut un creixement personal i culinari molt ‘heavy’.

A les xarxes s’ha parlat molt del favoritisme dels jutges amb vostè. Fins i tot companys com l’Álex han donat a entendre que no a tots se’ls demanava el mateix nivell. ¿Creu que els jutges han sigut més benèvols amb els seus plats?

Gens, no hi ha hagut favoritisme. La gent parla de més i li encanta especular. Tots teníem les mateixes regles. Les xarxes clarament m’han jutjat per ser ‘tiktoker’ i tenir una personalitat extravertida i esbojarrada.

«Hauria d’haver callat més»

A les xarxes s’ha especulat que era al programa i que l’han mantingut més temps perquè el seu pare treballa en una empresa de distribució relacionada amb un dels patrocinadors del programa. ¿Què ha de dir sobre això?

Alberto Dazi no és el meu pare, és el meu oncle. No dirigeix aquesta empresa que esmenten, sinó que abans hi treballava, ja no. Una empresa que, per cert, com tantes i tantes d’altres, és proveïdora d’altres empreses més grans com El Corte Inglés, ¿i? Per acabar, com veieu, no he guanyat ‘Masterchef’ com molts asseguraven. No hi tinc més a dir, perquè és mentida, una notícia falsa sortida de Twitter que han repetit mil vegades.

¿Es penedeix d’algunes de les picabaralles que ha tingut amb alguns companys, sobretot amb el Jotha?

Sí, perquè per culpa d’aquestes discussions el que s’ha vist de mi, en ocasions, no ha sigut gaire agradable, hauria d’haver callat més.

¿Li va doldre que el Jotha l’acomiadés amb enorme alegria i dient: «¡Cap a casa teva!?». ¿Hauria fet vostè igual?

M’és absolutament igual com ho celebrés.

Fent la vista enrere, ¿creu que hauria d’haver estat més concentrat en els cuinats en comptes de ser sempre el focus d’atenció?

La gent creu que volia ser el focus d’atenció i jo només hi vaig anar a divertir-me i a aprendre de cuina. En la vida cal riure i jo soc una persona que no para ni un minut.

¿Es veu en un futur treballant en una cosa relacionada amb la cuina? ¿O el seu futur és a TikTok?

¡Qui sap! Les meves xarxes socials no les deixaré perquè m’agrada ser allà, però potser pugui fer alguna cosa de contingut de cuina. No ho sé.

Notícies relacionades

¿Manté relació d’amistat amb algun dels seus excompanys de ‘Masterchef’? ¿S’emporta algun bon amic?

És clar que sí. Parlo molt amb molts, sobretot amb la Camino, la Laura, la Marta i la Larraitz. Són amb qui més contacte tinc en el dia d’avui. Però també parlo amb l’Eneko i l’Álex, per exemple.