Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La Reina i la infanta van a ‘El hormiguero’ i no ens ho ensenyen

La crítica de Monegal: La Reina i la infanta van a ‘El hormiguero’ i no ens ho ensenyen

La Sexta

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Suposo que coneixen vostès el colossal moment viscut aquesta setmana a la rebotiga d’‘El hormiguero’ (A-3 TV): la reina Letizia i la seva filla la infanta Sofia van ser en el programa per conèixer i xerrar amb l’actor australià Chris Hemsworth, famós per interpretar el superheroi Thor.

Notícies relacionades

És un succés extraordinari, però televisivament parlant és insòlit. La Reina i la infanta van anar a la tele però cap càmera ens va oferir aquest moment. ¡Ah! És una ‘negatio propriae essentiae’. L’essència de la televisió és visionar el que passa. En aquest cas, no. Això és com si en el cèlebre i simpàtic número de circ ‘La gallina astronauta’, que efectuava amb tant d’èxit el recordat Lluís Raluy, no veiéssim la gallina en cap moment. La periodista Cristina Pardo ha donat a ‘Más Vale Tarde’ (La Sexta) una versió de per què estant la Reina i la infanta a la tele no han sortit a la tele. Ha dit: «En el públic d’‘El hormiguero’ no hi pot haver menors». En això estem d’acord: Sofia és menor d’edat. Però crec que aquesta bonica reunió hauria d’haver sigut retransmesa, com tantes vegades hem vist la infanta gravada per la tele en presentacions, esdeveniments monàrquics variats, i reunions diverses. I a més no deixa de ser curiós que sent ‘El hormiguero’ un programa infantil i espumós, on fins i tot es fan didàctics exercicis de física recreativa, per exemple, no deixin que a les grades del públic hi hagi menors. Considero transcendent que la Reina i la seva filla hagin escollit ‘El hormiguero’ com a safata televisiva de referència. Pablo Motos està adquirint una notable dimensió com a presentador en societat de famosos. Ja vam veure fa uns dies –aquí ho vaig explicar– com es va encarregar de la presentació mediàtica de la nova nòvia del torero Enrique Ponce. Ara, l’interès de la Reina pel programa de Motos potser augura una cosa nova. Quedem a l’espera.

SALA I MARTÍN.– A Xavier Sala i Martín, l’economista de les americanes de colors, li donen un nou programa a TV-3. Ho va explicar ahir en un dels habituals massatges que Ricard Ustrell (‘Col.lapse’) li proporciona. El programa es dirà ‘Factor clau’. Va dir que es tracta d’ensenyar empreses catalanes de gran èxit. I que una de les primeres serà el Barça. O sigui, el Barça de Laporta com exemple d’empresa d’èxit. Té mèrit.