Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Tot el focus sobre Messi, tapant Laporta i la seva directiva

La crítica de Monegal: Tot el focus sobre Messi, tapant Laporta i la seva directiva

TV3

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Per les pàgines d’EL PERIÓDICO i en particular pels lluminosos articles del nostre estimat company Emilio Pérez de Rozas, ja coneixen vostès la gran enganyifa que durant dies s’ha construït al voltant de la falsa tornada de Leo Messi al Barça. Ara toca sintetitzar quin enginy televisiu ha ajudat més a inflar aquest globet.

TV3 s’ha distingit molt. Ha sembrat en programes i informatius la il·lusió que Messi tornava al club del que mai se n’havia d’haver anat. TV3 té una gran experiència en la fabricació i propalació de contes. Durant el procés van adquirir un gran mestratge. Aquí el més significatiu és com han col·locat totes les càmeres i focus sobre Messi, per tapar i evitar col·locar-los sobre Laporta i la seva junta directiva. Dimecres, quan ja se sabia que la gran operació era una bola, vaig sentir als ‘Telenotícies’: «La voluntat del Barça era incorporar-lo, però l’argentí volia decidir ja (...). Se’n va a l’equip que és l’últim de la seva lliga (...). Un equip que un Barça amb xancletes i sense Lewandowski va guanyar, gairebé caminant, per zero a sis».

Notícies relacionades

O sigui, Messi és qui no vol esperar, no vol tornar, i a més se’n va a un equip de riure que el Barça va guanyar amb xancletes i sense baixar de l’autocar. Contrasta aquest enfocament amb el que va dir des de Manchester Guillem Balagué, biògraf de Messi, al ‘Tot és mou’. Va advertir que Laporta no ha fet els deures, que la situació econòmica és fins i tot pitjor que fa dos anys i que no li ha presentat a Messi ni una oferta formal perquè no li pot oferir res en absolut. Va afegir: «És curiós, per alguns opinadors resulta que el culpable és Messi». ¡Ah! Aquesta manera de desenfocar el que passa, a TV-3 contagia les seves estrelletes. Al ‘Zona Franca’ la seva presentadora deia a crits; «¿Per què, Leo? ¿Quin pecat hem comès?». I afegia un fotomuntatge de Messi amb Shakira, seguit d’aquest vers: «La bona notícia és que no haurà d’aprendre l’idioma de Miami: ¡és el castellà!». És una manera d’agradar a les restes talibanes que puguin quedar a Sant Joan Despí.

Potser un dia, d’aquí un segle, ens faran un ‘30 minuts’ en què analitzaran per què Laporta va fer fora Messi el 2021, i per què el 2023 aparentava estimar-lo molt. I de passada potser fins i tot explicaran a les generacions futures com va ser que el Barça va acabar absorbit per un fons d’inversió, usurpant els socis, els seus propietaris legítims.