Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Debat Sánchez-Feijóo a càrrec d’Ana Rosa i Jorge Javier

La crítica de Monegal: Debat Sánchez-Feijóo a càrrec d’Ana Rosa i Jorge Javier
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El primer imperi televisiu que ha proposat un debat cara a cara entre Sánchez i Feijóo ha sigut A-3 TV. Immediatament s’ha mobilitzat TVE i també n’ha proposat un altre a La 1. Sembla que els dos oferiments prosperen. Ja s’estan preparant els platós, i les dues cadenes negocien amb els equips polítics el repartiment dels dies per emetre’ls.

Discuteixen ara mateix qui comença el cara a cara i, sobretot qui l’acaba. Tenir l’última paraula, sense possibilitat de rèplica, consideren que és letal per al contrincant de cara a l’opinió pública. Notables analistes opinen que en aquesta ocasió, i tal com està el pati, tant a Sánchez com a Feijóo els interessa sortir a la tele a batre’s. Creuen que els cara a cara televisius aquest cop seran decisius.

Aquí el més sorprenent és que l’imperi Mediaset no mogui fitxa. En època de Paolo Vasile ja sabem que menyspreava els debats. Preferia esperar i negociar directament amb el guanyador. Fos qui fos. Era igual. Vasile esgrimia la seva potent condició de primer grup de televisió d’Espanya –i Telecinco la cadena més vista– i oferia al guanyador un pacte d’amistat i res de crítica, a canvi que el nou Govern no es fiqués amb l’‘estil telecinqüe’ i els deixés seguir amb el seu porquerieta. Tu deixa que jo continuï guanyant molts diners, i jo no em ficaré amb tu.

Notícies relacionades

Ara és diferent. Telecinco fa dos anys que està en derrota profunda. Ja no és la cadena més vista. Necessita un cop d’efecte. Un tercer cara a cara moderat per Ana Rosa i Jorge Javier arrasaria. J.J. va explicar a mitjans del maig passat que Sánchez el va trucar per telèfon, convidant-lo a prendre cafè. Ana Rosa, per la seva banda, ja coneix bé Feijóo. Dijous passat li va servir amb safata, en el seu programa, una gloriosa entrevista. De manera que aquests moderadors, que pel que sembla –tot i que sembli surrealista– ja estan consagrats com a grans suports de la dreta i l’esquerra mediaticotelevisiva, aquest tàndem de presentadors, els deia, seria ben rebut pels dos polítics. Aconseguirien una audiència fabulosa. Obligaria l’imperi Atresmedia a fer alguna cosa semblant. Ana Pastor i Pablo Motos seria una parella perfecta per moderar el cara a cara a A-3 TV. El duo Susanna Griso & Ferreras tampoc es podria deixar escapar.

No hi pensin més, la tele ha esdevingut finalment un artefacte en què l’èxit és consubstancial a l’impacte aconseguit.