El futur de l’‘streaming’ a la TV

Comptes compartits | Netflix s’adona d’un «gran problema»

Comptes compartits | Netflix s’adona d’un «gran problema»

Pexels / Karolina Grabowska

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anunciada decisió de Netflix de posar fi als comptes compartits pot portar problemes imprevistos per a la companyia, ja que s’estan registrant molts casos d’usuaris que han cancel·lat la seva subscripció a l’haver-se adonat que no volen continuar pagant per aquest servei. I la dinàmica supera la previsible caiguda de clients que calculava Netflix.

I davant aquest escenari, la firma sembla abocada a adoptar decisions imprevistes i contundents. Una seria la de permetre l’ús gratuït de Netflix i rebaixar el cost dels diferents plans disponibles, escenaris tots dos que ja s’estan valorant i fins i tot ja s’han adoptat en alguns països.

Estratègia

Notícies relacionades

Aquest és el cas d’alguns països a Llatinoamèrica, on és fins i tot més habitual que a Espanya el costum de compartir comptes, i on ja s’estan reduint tarifes. Al Paraguai, per exemple, el Pla Bàsic val 3,99 dòlars mensuals (uns 3,73 euros), davant els 5,49 euros a Espanya. El Pla Prèmium val 7,99 dòlars al mes (7,47 euros) i a Espanya, 17,99 euros al mes. 

Un altre factor determinant que està influint en la reconsideració de l’estratègia per part de Netflix és la irrupció de serveis gratuïts de ‘streaming’, com ja està passant als Estats Units, per exemple, on moltes companyies presenten algun servei sense cap cost. Per això Netflix s’està plantejant un nou pla gratuït, amb només una part mínima de continguts disponible i que evidentment tindria més limitacions que fins i tot els plans més barats.