Plataforma de ‘streaming’

Netflix té un greu problema: no sap on vius

Netflix té un greu problema: no sap on vius
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Netflix continua acumulant incidències des que va anunciar que activaria un mecanisme per acabar amb les contrasenyes compartides en diferents llars. Una decisió que ha generat controvèrsia entre molts dels seus usuaris, que han optat per canviar-se a altres plataformes o mantenir compte a HBO o Filmin, entre d’altres, per prescindir de Netflix. I sembla que no és l’únic problema que afronta la firma de la N vermella. I és que sembla que la plataforma no sap amb precisió des d’on es connecten els usuaris, de manera que és molt complicat posar en pràctica la seva controvertida mesura.

Pel que sembla, la firma de ‘streaming’ rep informació conforme que la reproducció s’està produint a centenars o fins i tot a milers de quilòmetres d’on realment s’ha connectat l’usuari. Al confirmar la ubicació principal en la plataforma des del televisor de casa o quan es revisa l’apartat d’últimes connexions a l’‘app’, s’han trobat que l’adreça IP, que permet conèixer la localització dels usuaris, els ubica molt lluny de la seva posició real.

Notícies relacionades

El gran problema és que la IP pública del ‘router’ no és el millor paràmetre per geolocalitzar els usuaris, encara que sigui el mètode utilitzat per empreses, bancs i fins i tot institucions. Però la al realitat és que utilitzar només la IP per concretar la ubicació no és la millor idea si es busca precisió. Sí que deixa clar el país des del qual es connecta, però conèixer la direcció exacta no és una opció que s’ajusti a la realitat.

Un escenari que acaba generant dubtes entre els subscriptors, que temen que, si donen per bona aquesta ubicació errònia, veuran com la firma els bloqueja el compte o els intenta cobrar un extra. Un greu error que haurà de reparar Netflix si no vol que la dinàmica de baixes de subscriptors no vagi a més.

Temes:

Netflix