Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Papallona, mosca, granota... ¡és la senyora Espe!

Al principi a casa ens va semblar una mosca. Però el presentador de ‘Mask singer’, Arturo Valls, ens deia: «¡És papallona, és papallona!». Bé, val, no ens barallarem per aquest assumpte. Aquí l’entrellat, com sempre, era saber qui s’amagava sota de la disfressa.

Hi va haver una pista amb un punt de sornegueria afuada: a les imatges de presentació d’aquest insecte volador, li van oferir per menjar uns xoriços. ¡Ahh! Era un avís, sí; la criatura estava relacionada amb xoriços. Però només va ser un momentet. Un tres i no res. Al final, quan es va descobrir el misteri, ho vam entendre: sota de la màscara va sorgir la senyora Esperanza Aguirre. ¡Ah! Si això de ‘Mask singer’ no fos una escuma, un sifó per a l’entreteniment gasós i inofensiu, si aquest ‘Mask singer’ tingués un punt de sarcasme i dinamita, a la senyora Aguirre li haurien posat al voltant una cort de granotetes. Aquestes granotes que li han anat brotant de sota de la faldilla al llarg de tota la seva vida política. La sessió ha complert amb el que pretenia: fer el xou blanc, abocar una mena de simpatia, i la senyora Aguirre encantadíssima.

Entenguem la seva alegria: segueix imputada a la causa sobre el finançament il·legal del PP a Madrid, branca esqueixada d’una altra macrocausa que la judicatura segueix sobre l’anomenat cas Púnica, on hi ha també imputada una de les seves granotetes principals, Francisco Granados, entre altres capgrossos de menys quantia. Li deu haver anat bé a la senyora Espe aquest bany de fantasia. ‘Mask singer’ és un carnavalet on, a més de fer-te un vestit, et fan un massatge a l’estil jacuzzi. No ens posem impertinents parlant de la crua realitat de la vida. Es tracta de passar-ho bé. Dibuixem papallones en lloc de ratpenats i vampirs.

INDEPENDÈNCIA CÒSMICA .– Posats en l’humorisme, a mi m’ha agradat Esty Quesada –coneguda a les xarxes com Soy una pringada– a ‘Un país per a reirlo’ (La 2). Se l’ha trobat Goyo Jiménez a Donosti fent campanya sobre si mateixa perquè l’elegeixin nova ‘lehendakari’. El seu ideari polític és nítid: «Euskadi independent d’Espanya, del món i de l’univers. Es farà el que jo vulgui, o sigui, soc totalitària, però bé. I només em poden votar els friquis i els bojos, que són la major part de la població». ¡Ah! Com deia el porter d’un frenopàtic famós: «Cada nit, quan tanco el reixat, deixo més fora que dins».

TELEVISION Ferran Monegal foto Mask Singer la máscara de EspeRANZA Aguirre

TELEVISION Ferran Monegal foto Mask Singer la máscara de EspeRANZA Aguirre

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +