Novetat de graella

Els ‘Reyes de la noche’ arribaran a Movistar+ el 14 de maig

La sèrie protagonitzada per Javier Gutiérrez i Miki Esparbé s’inspira en les batalles que s’entaulaven a la ràdio esportiva durant els 80 i els 90

2
Es llegeix en minuts

‘Reyes de la noche’, la nova sèrie original de Movistar+ produïda en col·laboració amb Zeta Studios, ja té data d’estrena. El pròxim 14 de maig arribarà, en doble episodi setmanal, aquesta comèdia de sis capítols amb dosis de drama creada per Cristóbal Garrido (’Fariña’, ‘Cuerpo de élite’) i Adolfo Valor (‘Lo dejo cuando quierai’), i inspirada en les batalles radiofòniques del periodisme esportiu dels anys 80 i 90. Javier Gutiérrez i Miki Esparbé són els encarregats de lliurar aquesta guerra de les ones que recorda l’acarnissada rivalitat entre José María García i José Ramón de la Morena en aquella època. 

’Reyes de la noche’ no és una sèrie sobre futbol, tot i que hi sonin alineacions mítiques. Més aviat se centra en la lluita d’egos, el poder, l’ambició i sobretot... la ràdio. La història se situa a finals de 1980 i principis de 1990, una etapa en què el periodisme radiofònic es feia d’una forma molt diferent de l’actual.

En to de comèdia, i a través de la rivalitat de Paco ‘El Cóndor’ (Javier Gutiérrez) i ‘Jota’ Montes (Miki Esparbé), dos periodistes capaços de tot per regnar les ones a la nit, la sèrie es desenvolupa en un moment de canvis a Espanya, que per fi entrava en la modernitat.

Abundància de Goyas

Dirigida pel guanyador d’un Goya Carlos Therón (‘Lo dejo cuando quiera’, ‘Mira lo que has hecho’) i pel també creador de la sèrie, Adolfo Valor, ‘Reyes de la noche’ està protagonitzada per Javier Gutiérrez (dos premis Goya), que interpreta Paco el Cóndor, el periodista més respectat de les ones.

Miki Esparbé (‘Perdiendo el Norte’, ‘Los espabilados’) coprotagonitza la sèrie en el paper de Jota, la mà dreta de Paco el Cóndor. L’actriu Itsaso Arana (’Diecisiete’, ‘La Virgen de agosto’) completa el repartiment principal amb el seu paper de Marga Laforet, la intel·ligent periodista que veu com el seu programa de ràdio és desplaçat a la matinada per donar prioritat al programa de Jota i el seu equip.

Al costat d’ells veurem Alberto San Juan, Chiqui Fernández, Sonia Almarcha, Cristóbal Suárez, Óscar de la Fuente, Carlos Blanco, Víctor de la Fuente, Gerald B. Fillmore, Celia de Molina, Fele Martínez i Omar Banana, entre d’altres.

Francisco Javier Maldonado, àlies ‘Paco el Cóndor’, és el periodista esportiu més important de la ràdio espanyola en els 80. Els oients l’admiren, els jugadors el temen, els presidents de clubs i el Govern l’odien. Cada mitjanit reuneix milions d’oients al costat del transistor. Des de fa anys, el Cóndor no té rival. Fins ara...

Simple inspiració

Notícies relacionades

Malgrat que la sinopsi sembla clavar aquella guerra sense treva entre García i De la Morena, els responsables de la sèrie fan una important advertència: «Tot i que s’inspira en alguns esdeveniments recents de la història de la ràdio a Espanya, és una obra de ficció i, com a tal, els seus personatges i trames no responen a la realitat, i tampoc persegueixen identificar cap persona ni recrear fidedignament fets concrets en què es pugui inspirar. Les històries i els seus protagonistes són fruit de la invenció dels seus creadors».