DOL A LA TELEVISIÓ

Mor Eduardo Gómez, actor d''Aquí no hay quien viva', als 68 anys

La fama li va arribar amb la sèrie d'Antena 3, treball que li va reportar el premi de la Unió d'Actors com a millor actor secundari

muere el actor eduardo gomez / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conegut actor còmic Eduardo Gómez Manzano (Madrid, 1951), mort als 68 anys d’edat, va assolir una enorme popularitat per la seva participació en les sèries de televisió 'Aquí no hay quien viva' o 'La que se avecina', després d’un inici en què va compaginar petits papers amb altres activitats laborals.

Va començar la seva carrera a la dècada dels noranta amb petits papers en sèries de televisió i com a figurant en pel·lícules de cine, treballs que compaginava com a venedor, cambrer o dependent, fins que el seu paper a la sèrie 'Aquí no hay quien viva' li va donar el reconeixement definitiu a la seva carrera.

El paper de Mariano

En la sèrie que el va catapultar a la fama feia el paper de Mariano, pare del porter d’una finca de veïns, interpretat per Fernando Tejero, a qui complicava la vida amb els seus mercadejos.

El seu personatge es va fer molt popular i li va valer ser reconegut el 2005 amb el Premi de la Unió d’Actors al Millor Actor Secundari en Televisió. Anys abans, el 2002, va estar nominat al premi de la Unió d’Actors al millor actor de repartiment de cine pel seu treball a '800 balas’.

Després va treballar durant deu anys en la sèrie 'La que se avecina', continuació de l’anterior, on va interpretar primer el porter de la finca i més tard el cambrer d’un bar.

Cameo a 'Torrente 3'

La seva popularitat el va portar a participar en cameos i petits papers en pel·lícules espanyoles entre les que destaquen la seva interpretació de l’agent Cornejo a 'Mortadel·lo i Filemó' (2003), o el seu cameo amb Santiago Segura a 'Torrente 3' (2009).

Entre els seus últims treballs figura la seva participació en la sèrie de televisió 'Gym Tony', on interpretava un futbolista vingut a menys.

Les xarxes s’hi sumen

Alberto Caballero, un dels creadors de ‘La que se avecina’, ha informat de la seva mort a través del seu compte de Twitter.

“Se’ns ha anat aquest ésser meravellós, metrosexual, pensador i ment freda. Bon viatge, Edu, i gràcies per tants anys de rialles i de bon rotllo. Ets història de la comèdia. Adeu, lleó”, ha escrit.

Aquest ha sigut el tuit de l’anunci de la mort: 

Precisament aquest dilluns 29 de juliol s’emet 'Trabajo temporal’ a TVE amb el malaguanyat Eduardo Gómez que actua amb Rosa López i Álex Casademunt.

L’actor ha mort un dia després del seu aniversari. Nombrosos tuitaires han deixat el seu condol a les xarxes:

L’actor s’ha convertit en tendència moments després de conèixer-se la trista notícia.

Molts tuitaires han recopilat els moments més genials de l’artista:

Notícies relacionades