DISSABTE A TEL AVIV

Madonna prepara la seva participació milionària a Eurovisió

La cantant assaja el seu xou envoltada de secretisme

lmmarco48179865 gente madonna instagram190516185022

lmmarco48179865 gente madonna instagram190516185022

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Si res ni ningú ho impedeix, i passat el sàbat, Madonna actuarà dissabte a la mitja part de la final d’Eurovisió 2019. Serà la quarta vegada que actuï a Israel, però la primera vegada que ho fa a la cita eurovisiva. L’expectació, i el secretisme que l’envolten, és enorme. 

La cantant està assajant el seu xou a porta tancada perquè vol tornar a sorprendre una audiència multimilionària, igual que va fer als premis Billboard fent el seu número eroticofestiu amb Maluma. La italoamericana ha donat alguna pista al publicar al seu Instragram diverses imatges dels preparatius: lluirà un cosset tipus Joana d’Arc dissenyat pel seu amic Jean Paul Gaultier. El missatge és clar: és incombustible.

L’artista, de 60 anys, vol presentar davant els eurofans i el món una cançó del seu nou disc, ‘Madame X’, ¿serà ‘Crave’ (Demanar), el tercer single del seu nou disc? i potser també recordi el seu ‘Like a prayer’, convertit ja en una peça ‘vintage’, tot i que amb Israel mai se sap i hi ha tensió per si pogués lligar-la amb alguna referència que podria molestar els jueus més ultraortodoxos.

Madonna no estarà sola a l’escenari del centre de convencions de Tel Aviv. S’ha envoltat de tot un exèrcit per brillar com només ella ho sap fer: 40 coristes, 25 ballarins i el raper KoVu. “Mai deixaré de tocar la meva música per complaure l’agenda política d’un altre, de la mateixa manera que mai pararé de parlar contra les violacions dels drets humans sense importar a quin lloc del món passin”, va assegurar recentment la cantant en un comunicat davant les veus d’artistes internacionals, entre els quals el músic Peter Gabriel i el cineasta Ken Loach, que van denunciar “la violació sistemàtica dels drets dels palestins per part d’Israel” i van cridar al boicot del festival. 

Un caixet d’1,25 milions de dòlars

La presència a Israel de Madonna ha estat qüestionada fins a gairebé última hora. Alguns mitjans de comunicació locals asseguraven que Madonna fins i tot no actuaria ja que no estava firmat el contracte amb la Unió Europea de Radiodifusió (UER). El seu alt caixet era el problema ja que la despesa s’havia elevat de 500.000 dòlars fins al milió, una xifra que l’organització no estava disposada a assumir i que sí que ha assumit un magnat jueu.

Notícies relacionades

Madonna, que no oblidem que és tot una defensora dels drets lgtbi, va aterrar a Tel Aviv dimarts a la nit a bord d’un avió privat, propietat del multimilionari jueu Sylvan Adams, el filantrop d’origen canadenc, establert a Israel des del 2015 i fanàtic del ciclisme, que serà qui pagui el caixet de l’artista: exactament 1,25 milions de dòlars (1,1 milions d’euros). Això inclou també tot el seguici que l’acompanya i que han ocupat la cinquena planta d’un dels hotels més exclusius de la cadena Dan, a Tel Aviv, tancada i barrada per a ella. 

“Madonna no és només un regal per a Tel Aviv, és un regal per a Eurovisió perquè el certamen és molt conegut a Europa i en aquesta zona, però no als Estats Units i Nord-amèrica. La seva participació farà que tothom senti parlar del festival”, ha explicat el mecenes jueu, el mateix que l’any passat va pagar una quantitat desorbitada perquè el Giro d’Itàlia comencés a Jerusalem.

Temes:

Madonna