TENIA 83 ANYS

Mor Ken Kercheval, el Cliff Barnes de la sèrie 'Dallas'

L'actor va interpretar l'arxienemic de J.R. Ewing durant les 14 temporades de la mítica sèrie

obit ken kercheval 78009-6a46e

obit ken kercheval 78009-6a46e / Craig Mathew (AP)

1
Es llegeix en minuts
AFP / Los Angeles

L’actor Ken Kercheval, que durant anys va encarnar el personatge de Cliff Barnes, enemic jurat de J.R. Ewing (Larry Hagman, mort el 2012) en la sèrie ‘Dallas’,ha mort als 83 anys.

Kercheval, que va ser un dels fixos de ‘Dallas’ durant les 14 temporades de la sèrie, va morir aquest diumenge passat a la localitat de Clinton (Indiana), segons han informat els mitjans dels EUA. La notícia de la seva mort va transcendir aquest dimecres, després dels funerals, que es van realitzar en la més estricta intimitat.

Notícies relacionades

Nascut el 1935, l’actor va debutar a Broadway en la dècada dels 60. Va interpretar papers secundaris en nombroses sèries i pel·lícules, però l’èxit mundial li va arribar amb ‘Dallas’. En aquesta mítica sèrie era Cliff Barnes, germà de Pamela (Victoria Principal), que al seu torn era dona de Bobby Ewing (Patrick Duffy), germà del malvat J.R. Les rivalitats i baralles entre Barnes i J.R. van ser, de fet, el fil conductor de la sèrie que entre 1978 i 1991 va seguir les peripècies de dues famílies petrolieres de Texas.

Una escena de ‘Dallas’. J.R. colpeja Cliff Barnes, immobilitzat per Bobby Ewing. / ARCHIVO

Alcohòlic durant 20 anys, Kercheval va ser un gran fumador i va patir un càncer de pulmó pel qual va passar pel quiròfan el 1994.

Temes:

Sèries