AL MIPCOM

Paco León presenta 'Arde Madrid' a Cannes

La sèrie de Movistar+ és una de les grans apostes espanyoles en el multitudinari mercat internacional de televisió francès

zentauroepp42365148 television   arde  madrid  foto  jorge  fuembuena181016102903

zentauroepp42365148 television arde madrid foto jorge fuembuena181016102903 / JORGE FUEMBUENA

2
Es llegeix en minuts

Després d’estrenar-la en l’última edició del Festival de Cine de Sant Sebastià, l’actor i director Paco León i la guionista Anna R. Costa han presentat aquest dilluns, 15 d’octubre, al Mipcom de Cannes la seva nova sèrie,'Arde Madrid’,una comèdia dramàtica inspirada en el pas d’estrelles de Hollywood pel Madrid dels anys 60 que s’estrena a Espanya i Llatinoamèrica el mes vinent.

León i Costa van estirar el fil d’una simple anècdota històrica sobre les desavinences entre l’exiliat general Perón i la seva veïna, l’estrella de Hollywood Ava Gardner en el seu pas per Madrid el 1961, per explicar aquesta història, en gran part gràcies als testimonis d’aquell Madrid clandestí daurat.

En aquest context històric, els personatges ficticis donen curs a una trama de secrets i alliberament femení, temàtica que va arribar gairebé per accident.E

En un dels auditoris principals del Palau de Festivals de la ciutat francesa, que acull fins dijous vinent el mercat de formats audiovisuals, es van emetre els dos primers episodis d’‘Arde Madrid’, amb l’actriu Inma CuestaInma Cuesta i el mateix León com a protagonistes.

"L’efecte que va tenir l’huracà Ava enmig d’una dictadura amb un analfabetisme sexual tan gran, quan de sobte arriba la dona més lliure del món... Aquest contacte entre protagonistes ens donava peu per fer una metàfora del país", va explicar León a Efe.

Per a Costa es tracta d’una evolució coherent dels personatges femenins, confrontats a aquest "huracà" que va ser la nord-americana, interpretada per l’actriu Debi MazarDebi Mazar.

Els vuit capítols de 30 minuts dels quals consta la sèrie començaran a difondre’s a Movistar+ el 8 de novembre i, poc després, tot i que sense data per confirmar, a la resta de països de l’Amèrica Llatina on emet el canal.

El format curt "s’adapta millor a la comèdia", segons León, present a la sala mentre el públic reia amb els moments d’humor de la seva creació, on els espectadors van reaccionar divertits al desconeixement sexual i els impulsos reprimits dels seus personatges.

A més, el rodatge de la comèdia en blanc i negre va retratar les referències dels artistes per a la producció (Fellini, Berlanga i Antonioni, va citar Costa), i els va servir com a gest distintiu d’altres sèries d’època d’èxit.

Notícies relacionades

El duo es va mostrar satisfet que ‘Arde Madrid’ pugui donar a conèixer la "dolce vita" de l’elit aristòcrata espanyola, "més salvatge fins i tot que la italiana", però de la qual "no hi ha gairebé documentació ni fotografies".

"Pel que sembla, Fellini es va basar en la vida d’Ava Gardner a Madrid per fer la seva 'Dolce vita'. No se sap quina és l’autèntica", va ironitzar León