Ramon Rovira 'la nuit', ¿quo vadis, 8TV?

Ramon Rovira va debutar amb ’La nit’ a 8TV. / 8TV

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Designat fa poc director general de negoci audiovisual del Grupo Godó, és a dir, responsable de RAC-1, RAC-105 i 8TV, el periodista Ramon Rovira també acaba d'estrenar programa propi, que presenta i dirigeix, titulat La nit (8TV). Dues hores de reflexió i anàlisi política que es van iniciar amb una entrevista en dúplex amb el president del Parlament, Roger Torrent, van seguir amb una altra al ministre Íñigo Méndez de Vigo i es van acabar amb l'expresident José Montilla. Tot això repuntat amb una taula d'opinadors contertulians. L'entrevista de Rovira Torrent va ser interessant. Va començar preguntant-li, amb bona punteria, si es va sentir criticat per Puigdemont quan la nit anterior, des de TV-3, li va llançar aquell dard en què va dir: «El president del Parlament va decidir retirar unilateralment la meva investidura». Amb cara de pòquer, Torrent va llançar pilotes fora. Però Rovira va tenir la virtut d'anar repreguntant, anar insistint sobre el misteri del candidat per investir i, com a mínim, li va treure a Torrent l'afirmació: «Avui dia, el candidat és Jordi Sànchez».

Al marge d'aquest programa que va estrenar ahir Rovira i que, al ser diari, anirem veient com evoluciona de seguida, la pregunta pertinent és ¿cap on s'encamina 8TV com a cadena de televisió catalana, en català i per a Catalunya? Encara més: ¿té traçat algun camí?

Notícies relacionades

Desmantellat aquell 8 al dia de Josep Cuní, trencada la liaison comercial i logística amb Mediaset, i a punt de desaparèixer Alfons Arús, 8TV ha patit una notable desfeta d'audiència, situant-se en una mitjana del 2,1% de quota de pantalla. De manera que la pregunta es manté viva: ¿l'objectiu és fer un canal de TV competitiu o simplement mantenir la pantalleta oberta amb la trista resignació que la seva rellevància, i els diners que es perdin, sigui poca?

Sempre he dit que davant l'actual deriva de TV-3, que ja ha perdut la condició de Televisió Nacional de Catalunya, la cadena 8TV té davant seu una oportunitat claríssima. La Sexta ha demostrat que un canal informatiu, d'actualitat, fiable, plural, i amb estricte sentit periodístic, a Espanya era possible. A Catalunya, i en català, encara més. Rovira, des del seu privilegiat càrrec en aquest grup, té segons la meva opinió aquesta apassionant tasca que altres han perdut: la construcció del canal de referència a Catalunya.