GRAN PRODUCCIÓ

Amazon uneix Steven Spielberg i Javier Bardem

El gegant del comerç electrònic produirà una sèrie sobre Hernán Cortés protagonitzada per l'actor espanyol

zentauroepp42632640 graf9138  madrid  23 03 2018   javier bardem  ganador del  s180327094842

zentauroepp42632640 graf9138 madrid 23 03 2018 javier bardem ganador del s180327094842 / JUAN CARLOS HIDALGO

2
Es llegeix en minuts

L'aposta d'Amazon pel negoci audiovisual ha tornat a quedar ratificat aquest mateix dilluns, 26 de març, amb l'espectacular anunci que ha fet el gegant del comerç electrònic: el director nord-americà Steven Spielberg produirà una minisèrie per a la seva plataforma per streaming Amazon Prime Video sobre el conquistador espanyol Hernán Cortés, que serà protagonitzada per Javier Bardem.

El guió d'aquesta minisèrie de quatre hores, titulat Cortes, ve de lluny: va ser escrit en la dècada dels anys 60 ni més ni menys que pel gran guionista de Hollywood Dalton Trumbo (Espàrtac, Èxode, Vacances a Roma...).

Originalment concebut per ser un llargmetratge, el guió va ser adaptat per Steve Zaillian, que ja havia adaptat el llibre La llista de Schindler per a la pel·lícula que el 1993 va dirigir Steven Spielberg.

La idea va tornar a emergir amb força el 2014 gràcies a l'estudi DreamWorks, que va encarregar la història a Zaillian amb la intenció que Bardem la protagonitzés i Spielberg la dirigís. Per ara es desconeix si el cineasta es posarà darrere les càmeres en algun moment.

A més de Spielberg, Cortes serà coproduïda pel mateix Javier Bardem, així com per Darryl Frank i Justin Falvey, que van col·laborar en la sèrie The Americans.

El projecte és produït per Amblin Television, una productora creada per Spielberg i un dels seus inversors, Universal Pictures. "Amb Javier Bardem com a Cortés tenim l'estrella perfecta per a aquest paper, i tenim moltes ganes de començar a rodar", van dir els dirigents d' Amblin Television, Darryl Frank i Justin Falvey. 

Per la seva part, l'actor espanyol guanyador d'un Oscar (No es país para viejos) ha assenyalat que és "un privilegi poder explicar aquesta història èpica. Està plena de drama i conflictes dins d'aquest espectacle enorme i històric en què dues civilitzacions distants xoquen en el moment àlgid dels seus regnats".

"El millor i el pitjor de la naturalesa humana van aparèixer en tota la seva lluminositat i foscor. Com a actor, no hi ha millor repte que servir en un projecte tan únic i que m'apassiona des de fa anys", va indicar Bardem.

Per Sharon Yguado, directora de sèries d'Amazon Studios, els descobriments de Cortés "van forjar el món tal com el coneixem avui dia", i va prometre als abonats de Prime Video, en què s'emetrà la minisèrie, "un viatge excitant".

El 2014, Martin Scorsese i Benicio del Toro van anunciar que portarien a la cadena HBO una sèrie sobre la vida de Cortés, però el projecte no va tirar endavant.

Cortés i Moctezuma

La història se centrarà particularment en la trobada entre Hernán Cortés i l'emperador asteca Moctezuma, l'últim governant d'aquesta civilització, a principis del segle XVI. Al capdavant d'uns quants  milers d'homes, Cortés va aconseguir, amb un agut sentit polític i estratègic, conquistar el que avui és Mèxic i enderrocar els asteques.

Notícies relacionades

Igual que Netflix, Amazon inverteix milers de milions de dòlars cada any en la producció de contingut, pel·lícules o sèries. Amb la sèrie Transparent, llançada el 2014Transparent, la plataforma Amazon Prime Video s'ha convertit en un dels principals productors i distribuïdors de producció televisiva.

Des d'aleshores, ha guanyat més de 10 premis Emmy i sis Globus d'Or, els premis de televisió als EUA, vinculats amb els èxits Mozart in the Jungle i Mozart in the JungleThe fabulous Ms. Maisel.