PLATAFORMA DE PAGAMENT

Amazon invertirà 500 milions de dòlars en 'El senyor dels anells'

La futura sèrie del gegant del comerç electrònic, encara en fase de preproducció, constarà de dues temporades

zentauroepp38698498 icult jrr tolkien   december 1956   british writer j r r tol180318212912

zentauroepp38698498 icult jrr tolkien december 1956 british writer j r r tol180318212912 / HAYWOOD MAGEE

1
Es llegeix en minuts

L’aposta d’Amazon per la tele de pagament per streaming està començant a prendre proporcions estratosfèriques, si es tenen en compte les inversions que està realitzant a la seva plataforma Amazon Prime Video. I un bon exemple d’aquesta multimilionària estratègia per la ficció del gegant del comerç electrònic es plasma en el seu últim objectiu: El senyor dels anells.  I tot fa suposar que vol que aquesta ambiciosa aposta sigui el relleu de la sèrie Joc de trons per a la pròxima dècada. Així, el mes de novembre passat, Amazon ja va anunciar la posada en marxa d’una futura sèrie sobre la històrica saga de l'escriptor J.R.R. Tolkien. 

 Aquesta nova ficció serà una preqüela de les pel·lícules dirigides Peter Jackson i, segons un informe intern de l’empresa de Jeff Bezos, el gegant de les vendes per internet està disposat a tirar la casa per la finestra: només les dues primeres temporades de la sèrie tindrien un pressupost de 500 milions de dòlars.

NOU REPARTIMENT

Segons una informació de Reuters, Amazon ja va pagar 250 milions per l’adquisició de drets de la novel·la de Tolkien, mentre que la resta dels fons serien per als costos de producció i màrqueting. La ficció fantàstica està en la fase inicial de producció i encara no hi ha detalls sobre el repartiment, encara que tot apunta que no comptarà amb l’elenc de les pel·lícules. Tant Andy Serkis, que va interpretar Gollum, com Ian McKellen, conegut pel seu paper de Gandalf, ja van manifestar que no participarien en el projecte.

Notícies relacionades

’última pel·lícula de l’univers creat per J.R.R. Tolkien és El Hobbit: La batalla de los cinco ejércitos. Estrenada el 2014, l’última entrega de la segona trilogia dirigida per Jackson va recaptar més de 950 milions de dòlars a tot el món i va tancar amb brillantor una de les sagues amb més seguidors. Ara la Terra Mitjana albergarà noves aventures, encara que s’haurà d’esperar.

L’aposta per la tele per streaming d’Amazon no només és per l’edat d’or del mitjà, sinó que s’engloba dins d’una estratègia que va més enllà: busca els teleespectadors per fidelitzar –i incrementar– les vendes de la resta dels seus productes.