Pel·lícules a tv avui dijous 1 de juny del 2017

'The tourist', a Antena 3; 'La muchacha de las bragas de oro', a La 2; 'Grand Piano', a La Sexta, i 'Sahara'', a FDF, són els films més destacats de la nit

2
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a tv té com a films més destacats 'The tourist', a Antena 3; 'La muchacha de las bragas de oro', a La 2; 'Grand Piano', a La Sexta, i 'Sahara'', a FDF.

THE TOURIST

22.40 / ANTENA 3 / 'Thriller' romàntic  ★★★

Director: Florian Henckel von Donnersmarck

Actors: Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Timothy Dalton, Rufus Sewell,Bruno Wolkowitch, Steven Berkoff 

País: EUA (2010) 103 minuts

'The tourist' és un clar exemple dels perills que sucumbir al cant de sirena de Hollywood té per a un director estranger amb tan sols una pel·lícula, i d’autor, a l’esquena. L’alemany Von Donnersmarck, oscaritzat per 'La vida dels altres' (2006), devia pensar que, unint l’estrella femenina més rendible del moment i l’actor més excèntric de la seva generació, seria bufar i fer ampolles emular el Hitchcock d’'Atrapa a un ladrón' i 'Perseguit per la mort'. Ja li agradaria. La majoria dels elements típics del gènere hi són presents: pistoles, mafiosos, equips de vigilància, falses identitats i la persecució (en barca) més lenta de la història del cine.


GRAND PIANO

23.45 / LA SEXTA / Intriga ★★★

Director: Eugenio Mira

Actors: Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter, Kerry Bishé, Allen Leech, Tamsin Egerton

País: Espanya (2013) 85 minuts

Film més pràctic que teòric que es pot veure com un exercici d’estil. Mira té uns referents clars i els combina bé, amb perícia tècnica, llibertat expressiva i saludable divertimento: les coreografies de Brian De Palma i la creació de suspens mitjançant la progressió d’una obra musical com 'L’home que sabia massa'.


LA MUCHACHA DE LAS BRAGAS DE ORO

22.00 / LA 2 / Drama ★★★

Director: Vicente Aranda

Actors: Victoria Abril, Lautaro Murua, Hilda Vera, Perla Vonasek, Pep Munné,José María Lana, Isabel Mestres, 

País: Espanya (1979) 101 min.

Primera adaptació d’una novel·la de l’escriptor barceloní Juan Marsé a càrrec del també barceloní Vicente Aranda. Victoria Abril, l’actriu fetitxe del cineasta durant molts anys, interpreta la joveneta que pertorba la vida del seu oncle, un escriptor madur i amb un passat falangista, que viu en un petit poble de la costa catalana.


SaHARA

22.20 / FDF / Aventures ★★★

Director: Breck Eisner

Actors: Matthew McConaughey, Steve Zahn, Penélope Cruz, Lambert Wilson,William H. Macy

País: EUA (2005)  120 minuts

'Sahara' serà recordada per ser una d’aquelles pel·lícules en el rodatge de les quals els protagonistes s’enamoren a la vida real, una espècie de gènere en si mateix que funciona molt bé. McConaughey interpreta un buscador de tresors antics i Cruz és una doctora que treballa per a l’OMS. La trama es limita a acumular una darrere l’altra escenes de suposat impacte.


DUDA RAZONABLE

22.05 / PARAMOUNT C. / Intriga ★★

Director: Peter Howitt

Actors: Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Erin Karpluk, Gloria Reuben, Ryan Robbins,Dylan Taylor,

Notícies relacionades

País: Canadà(2014) 91 minuts

Un fiscal de districte es veu implicat en un atropellament i es fuga sense atendre la víctima. Un altre home serà arrestat en el seu lloc i acusat d’assassinat. Pel·lícula a l’ús realitzada pel director de Johnny English en la qual juga amb el suspens, mostrant els dubtes i els conflictes ètics dels personatges.


zentauroepp14718459 icul the tourist johnny depp as  frank  and angelina jolie a170530102758

zentauroepp14718459 icul the tourist johnny depp as frank and angelina jolie a170530102758