POLÈMICA

TVE-1 rectifica i obre el TD-2 amb el desarmament d'ETA

El Telediario que edita Pedro Carreño havia relegat la notícia al quart lloc en l'edició del migdia

telediario

telediario

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els informatius de TVE han tornat a estar en el punt de mira durant tota la jornada. Si en la edició del migdia del telediari del cap de setmana, que presenten Pedro Carreño i Raquel Martínez, la cadena estatal havia relegat la notícia sobre el desarmament definitiu d'ETAel desarmament definitiu d'ETA fins a 15 minuts després d'haver-se iniciat l'emissió -a diferència dels noticiaris de la resta de cadenes d'àmbit estatal-, al TD-2 ha rectificat. La informació ha obert el noticiari tant en el sumari inicial com en el bloc posterior.

El telediari ha realitzat una connexió amb Baiona, localitat francesa on s'ha escenificat l'adeu a la banda terrorista, i ha informat de les reaccions dels partits polítics, el Govern i les associacions de víctimes del terrorisme.   

En canvi, al migdia, si bé la informació figurava en el segon lloc en el sumari que obria el telediari, a continuació, les notícies internacionals han ocupat el primer quart d'hora de l'espai, posant el focus en Suècia, Síria i Veneçuela.

                 

 Telediario 1 en 4' - 08/04/17

Notícies relacionades

El Consell d'Informatius de la tele estatal ha mostrat la seva sorpresa en les xarxes socials.

A més, professionals del mitjà també han criticat el tractament de la notícia.