EL RETORN d'un clàssic

'Sputnik' torna a l'òrbita d'El 33

El programa musical de la televisió autonòmica catalana es reinventa, centrat ara en la dècada dels 90

ttol-ppd-madonna

ttol-ppd-madonna

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

Deu anys després de la seva desaparició de TVC, el programa musical Sputnik es torna a enlairar a la graella d’El 33 des d’avui (22.50 hores). El clàssic espai, estrenat el 1989 i amb diverses etapes fins a la seva desaparició, el 2007, era un punt de trobada de videoclips, actuacions en directe, reportatges i entrevistes. Ara torna sense presentadors i amb l’antena posada en la dècada dels 90. Sputnik, òrbita 90 gira la mirada a aquells anys, tal com es va viure i es va veure a l’Sputnik original. Cada entrega gira la vista enrere per revisitar un moment concret d’aquella època, en què es va produir un fet rellevant en l’àmbit musical. Així, es recordaran de la primera visita d’U2 a Barcelona, de la mort de Kurt Cobain, del macroconcert de grups catalans al Sant Jordi, de l’edició del disc i llibre Erotica, de Madonna, i del boom de la música electrònica i del Festival Sónar.

Notícies relacionades

    Cada capítol reexplicarà aquell fet gràcies a una selecció de fragments dels programes originals. A continuació, mostrarà què passava en aquella època a la resta del panorama musical i com l’espai es va anar transformant amb el pas dels anys. Es tracta, per tant, d’un viatge musical i nostàlgic, en la línia revival que han seguit programes com Ca­chitos de hierro y cromo (TVE).    

    El teleespectador trobarà concerts, com de Metallica i Guns N’Roses; grups, com Blur i Oasis, i moments que formen part de la seva educació sentimental, abordats amb el ritme àgil que va caracteritzar la proposta des dels seus inicis. Tancaran aquesta nova etapa quatre especials dedicats a l’Sputnik zap, la saga dels Cliptoman i les actuacions en directe.

Temes:

Música TV-3