L'ADÉU D'UN FENOMEN AUDIOVISUAL

Forenses d'art i assaig

L'impacte de 'CSI' ha sigut tan brutal, que als EUA ha arribat a revolucionar la presentació de proves pericials als judicis

Vídeo promocional de l’últim capítol de la sèrie ’CSI Las Vegas’.

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

El 4 de març del 2015, televisions de 150 països van emetre simultàniament el capítol de 'CSI Las Vegas' titulat 'Kitty', un episodi amb què la cadena propietària d'aquesta popular producció, la CBS, va voler celebrar amb un rècord Guinness el que li ha significat tenir a la seva graella una de les sèries més populars i exitoses de la història de la televisió.

I no n'hi ha per menys, ja que l'impacte que ha provocat l'original i revolucionària posada en escena del sofisticat treball d'un 'diví' equip de forenses ha traspassat la petita pantalla i ha arribat als tribunals. És el conegut com a 'efecte CSI', que ha provocat un autèntic terratrèmol als tribunals dels EUA: els jurats populars han canviat la seva percepció de la presentació de les proves pericials, a partir del que han 'après' a través de la sèrie de televisió.

Notícies relacionades

Pot sorprendre aquesta influència social del que no deixa de ser una ficció, però els números demostren l'indubtable poder mediàtic de 'CSI Las Vegas': s'ha emès ininterrompudament durant 15 anys (s'estrena el 6 d'octubre del 2000), s'ha convertit en la setena producció dramàtica més longeva dels EUA, ha donat lloc a tres franquícies ('CSI Miami', 'CSI Nueva York' i 'CSI Cyber' i durant sis temporades ha sigut la sèrie més vista a tot el món (un altre rècord Guinness).

Un autèntic fenomen de masses que ha superat les expectatives del mateix creador de la franquícia, Anthony E. Zuiker: "Quan vam estrenar 'CSI' no tenia ni idea que es convertiria en la sensacional franquícia global que és avui".

Temes:

Cuatro Sèries