PROGRAMA VIATGER

'El foraster' desembarca a Formentera

Quim Masferrer ha gravat un especial a l'illa, que TV-3 emetrà al juliol

quim-formentera 0004

quim-formentera 0004

3
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

El foraster de TV-3 posarà la cirereta a la quarta temporada amb un especial des de l’illa de Formentera. La més petita de les Balears va acollir l’equip de Quim Masferrer durant l’última setmana de maig, quan la Pitiüsa ja havia sortit de la letargia hivernal i ultimava els preparatius per combatre l’allau de l’estiu. La tele autonòmica podria emetre aquesta entrega el pròxim juliol.

    A imatge i semblança del format habitual, Masferrer conversarà amb formenterencs de tota la vida i persones que en algun moment van visitar el lloc per vacances i van decidir tornar per quedar-s’hi. Entre aquest ampli mosaic destaca Maria, la dona del moliner de la Mola, amfitriona de l’única edificació d’aquestes característiques de l’illa que es manté en perfectes condicions.

    El foraster també conversa amb Leopoldo, un pescador que encara surt a pescar des del port de la Savina en una de les cinc petites barques que queden al lloc.

    Susana, una uruguaiana al capdavant de l’Oficina de Turisme de Sant Francesc Xavier, és una altra de les protagonistes. Instal·lada a Formentera des de fa més de 30 anys, explica com és aquesta petita porció de terra tan especial i pura, segons els seus habitants, on el viatger erra la seva percepció si l’aborda amb idees preconcebudes i on la seva gent no es declara hippy, sinó happy.

PERSONATGES MOLT HETEROGENIS / En el capítol també hi apareix el mossèn Miquel Àngel, nascut a Eivissa, però destinat a Formentera; artistes de l’illa, com músics, pintors i escultors, alguns dels quals van al mercat d’artesania que se celebra al Pilar de la Mola, i un expert en posidònia, planta aquàtica molt preada encara que amenaçada (que forma part de la reserva natural d’Eivissa i Formentera).

    Masferrer protagonitza un altre dels moments destacats del programa, una producció de TVC i Brutal Media, amb un bany a les aigües de ses Illetes. També, com és habitual, El foraster intercalarà totes aquestes intervencions en un monòleg gravat divendres passat a la plaça de Sant Francesc.

    Aquest especial tanca el cicle de la quarta temporada del programa. I ho fa, a més, a tocar del mar, justament on va començar el periple d’aquest últim curs. El juny de l’any passat, l’equip va iniciar el rodatge de les noves entregues a les Cases d’Alcanar (Montsià).

VISITA A LA VALL D’HEBRON / La temporada es va iniciar el 4 de gener amb l’emissió d’un altre especial, aquesta vegada des de l’hospital Vall d’Hebron, rodat en dates tan assenyalades com els dies 24 i 25 de desembre. Masferrer va compartir moments curiosos, divertits i entranyables amb pacients, familiars i personal sanitari de guàrdia.

    El retorn no va defraudar i aquell peculiar recorregut va ser el més vist del dia, amb una mitjana de 614.000 teleespectadors (19,4% de quota).

    I un altre especial també va tancar el curs regular el  20 d’abril, en què Masferrer es va envoltar d’algunes de les persones amb què havia compartit les emissions anteriors per conèixer com havien continuat les seves vides després del pas de la peculiar caravana per les seves localitats.

Notícies relacionades

    El retrobament, ple de moments molt emotius, va tornar a triomfar, encara que no va poder superar un altre dels ossos durs de la graella aquella nit, que també arribava al seu final (la sèrie El Príncipe, de Tele 5). Es va quedar en 449.000 seguidors (15,4% de quota).

    Fins ara, i a l’espera de la finalització definitiva de la temporada el pròxim mes de juliol, ja es pot afirmar que aquest ha sigut l’any amb més repercussió d’El foraster (638.000 seguidors i un 21,6% de share). De moment, no se sap si el comiat serà només temporal o hi haurà periples per les poblacions de menys de 1.000 habitants per a estona. 

Temes:

El foraster TV-3