FINAL AMB INTRIGA

'Cuéntame...', amb dues bodes i ¿un funeral?

L'exitosa sèrie tanca la seva 17a temporada amb el dubte de si TVE renovarà o cancel·larà el contracte amb la productora

L'escàndol dels 'papers de Panamà' en què estan implicats els seus dos protagonistes deixa en l'aire el seu futur

mdeluna33923644 television  serie cuentame como paso 160518103854

mdeluna33923644 television serie cuentame como paso 160518103854

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

San Genaro està de festa, encara que negres nuvolades sobrevolen el futur del barri on es desenvolupen bona part de les històries de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó'. L'alegria dels veïns es justifica perquè se celebra una doble boda a l'episodi en què es tanca la 17a temporada de l'exitosa producció, i que TVE-1 emet aquest dijous, 19 de maig (22.15 hores). Però mentre es preparen per a les festes, un fangar pot fer desaparèixer tot el barri; un que es va formar amb la implicació dels actors protagonistes (Imanol Arias i Ana Duato) i el productor de la sèrie (Miguel Ángel Bernardeau) en la trama dels 'papers de Panamà', i els presumptes delictes fiscals que això comporta.

 Els Alcántara celebren dues bodes 

Però mentre s'analitza la tempesta (que pot esclatar la setmana que ve, en la decisiva reunió del consell d'administració de RTVE), els veïns de San Genaro, ignorants del seu insegur futur, viuen feliços i contents la celebració de la doble boda d'Inés (l'actriu Irene Visedo) i José Ignacio (Jordi Rebellón) i d'Antonio (Imanol Arias) i Mercedes (Ana Duato, que han decidit renovar els seus vots després de 37 anys casats.

La trama d'aquest últim episodi de la temporada se situa el febrer de 1985 (diversos mesos després de com es va tancar el capítol de la setmana passada). Ara, la família Alcántara al complet ultima els preparatius d'una jornada que s'aventura única en tots els sentits. Però dintre de la mateixa trama, també els guionistes havien preparat negres nuvolades per situar l'inici de la, en principi, jornada festiva; tempesta que sembla presagiar el que està per arribar: no serà una boda precisament tranquil·la.

BONA AUDIÈNCIA

Notícies relacionades

Malgrat ser la sèrie més llarga de la història de la televisió a Espanya (es va estrenar el 2001), a ‘Cuéntame cómo pasó’ no sembla que li pesin els anys: tanca la seva 17a temporada amb una una mitjana d'audiència del 17,1% en el conjunt d'Espanya (un punt més que l'anterior entrega), i amb una mitjana de 3.192.000 espectadors. Segons les dades de TVE, un 45% de la població espanyola (20.318.000 de persones) ha sintonitzat amb algun capítol d'aquesta temporada.

Això sí, l'assignatura pendent de 'Cuéntame...' continua sent Catalunya, on té un seguiment proporcionalment molt menor que en el global d'Espanya. L'últim episodi emès el 12 de maig va reunir una mitjana de l'11,1% de quota (291.000 espectadors), sis punts de 'share' per sota de la mitjana espanyola.