SÈRIE AMB POLÈMICA

El futur de 'Cuéntame...', en l'aire

TVE insisteix que no s'ha cancel·lat la producció, malgrat els rumors de la seva desaparició pels problemes fiscals dels seus protagonistes

txerra33020423 television  cu ntame c mo pas   se convierte en la160302182108

txerra33020423 television cu ntame c mo pas se convierte en la160302182108 / RTVE RA L TEJEDOR NAVAS

2
Es llegeix en minuts

L'aparició als 'papers de Panamà' de dos dels protagonistes de la sèrie de TVE 'Cuéntame cómo pasó',  'Cuéntame cómo pasó'Imanol Arias i Ana Duato han disparat els rumors sobre el seu futur a la tele estatal: la direcció podria estar replantejant-se si seria prudent renovar la veterana i exitosa producció. És a dir, cancel·lar-la definitivament. Però des de la mateixa Televisió Espanyola neguen aquesta cancel·lació, i asseguren que no hi ha res decidit.

Dijous que ve, la primera cadena estatal emetrà l'últim episodi de la 17a temporada de 'Cuéntame...', un capítol que podria ser l'últim de la històrica producció davant la difícil situació que afronten els seus dos protagonistes principals, Arias i Duato, que al llarg de la pròximes setmanes hauran de comparèixer davant el jutge per presumptes delictes fiscals.

I a penes dos dies abans que s'emeti el capítol que tanca la temporada de la sèrie, el diari digital 'El confidencial' afirma a la seva web que TVE ha cancel·lat 'Cuéntame...', ja que la direcció de la tele estatal veu "insostenible" mantenir a la graella una producció en què els seus dos protagonistes apareixen als 'papers de Panamà'.

Però des de TVE ho neguen rotundament. Un portaveu de Televisió Espanyola ha assegurat a EL PERIÓDICO que en cap moment s'ha plantejat cancel·lar la sèrie. "Tal com estava previst, 'Cuéntame...' finalitza aquest dijous i, a partir d'aquest moment i durant aquest estiu, es negociarà la renovació del contracte per a una nova temporada", afirma aquest portaveu, que apunta que no hi ha cap problema fiscal amb la productora de sèrie, Ganga.  

INICI DE LES DECLARACIONS

Precisament, aquest dimecres, 18 de maig, el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno obre la ronda de declaracions dels investigats per la trama defraudatòria i de blanqueig relacionada amb el bufet d'advocats Nummaria. El magistrat començarà prenent declaració al propietari del despatx d'advocats Fernando Peña, exsecretari de l'Acadèmia de Televisió i inspector d'Hisenda. Encara no ha assenyalat data per a la declaració de la resta de querellats, entre els quals hi ha els actors Imanol Arias i Ana Duato.

La Fiscalia Anticorrupció acusa Arias i Duato de defraudar un total de 2,98 milions d'euros procedents principalment de la seva participació en la sèrie televisiva 'Cuéntame cómo pasó'. En concret, Arias hauria ocultat al fisc 2,18 milions entre el 2010 i el 2014, i Duato no hauria tributat 794.389 euros entre el 2010 i el 2012.

Notícies relacionades

També apareixen en la querella del Ministeri Públic la germana del protagonista de la sèrie, Ana Isabel Arias, i el marit de la intèrpret, el productor de la sèrie Miguel Ángel Bernadeu, que van ser nomenats administradors de societats que van utilitzar el testaferro costa-riqueny Bernal Zamora Arce, implicat també en la 'trama Púnica'.

Duato va assegurar que se sent "molt traïda" pel responsable del despatx legal i va destacar que té "la consciència molt tranquil·la" perquè ha regularitzat i tributat les quantitats presumptament defraudades a la Hisenda Pública.