400 aniversari de la mort de l'escriptor

TVE obre la setmana dedicada a Cervantes

La 2 ofereix la minisèrie 'El Quijote' i especials de programes com 'Saber y Ganar' i 'Historia de nuestro cine'

mdedios2708209 exi television fernando rey y alfredo landa en don160415190813

mdedios2708209 exi television fernando rey y alfredo landa en don160415190813

1
Es llegeix en minuts

Divendres que ve, 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, es commemora el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes. Amb motiu d’aquesta efemèride, TVE inicia aquest dilluns una setmana dedicada a l’autor d’El Quixot en diversos dels seus programes amb Pasión por Cervantes.

La majoria d’especials d’aquesta setmana s’aglutinaran a La 2 que, des d’aquest dilluns (14.30 hores), recupera la minisèrie El Quijote, que recrea el llibre més famós de l’escriptor. Dirigida per Manuel Gutiérrez Aragón, la ficció la protagonitzen Fernando Rey i Alfredo Landa.

El concurs Saber y Ganar (La 2, 15.45) dedicarà tota la setmana a l’autor amb una doble pregunta sobre El Quixot, mentre que divendres farà un monogràfic de l’autor.

ADAPTACIÓ AL CINEMA / El programa Historia de nuestro cine (La 2, 21.55) emetrà adaptacions a la gran pantalla de conegudes novel·les. Dilluns, El clavo; el dimarts, La tía Tula; dimecres, La Regenta, i, dijous, Werther. Divendres arribarà el plat fort, El caballero Don Quijote, de Manuel Gutiérrez Aragón, amb Juan Luis Galiardo i Carlos Iglesias.

Notícies relacionades

Versión española farà el diumenge 24 d’abril a La 2 el seu homenatge a Cervantes amb Miguel y William, llargmetratge per recordar també Shakespeare, del qual també es commemora la mort el 23 d’abril.

El dissabte 23, Página dos farà una ruta cervantina per Alcalá de Henares. Proposarà un diàleg entre Jordi Gracia i Javier Cercas, i tindrà com a convidats Forges i Manuel Gutiérrez Aragón. El 20 d’abril, La 2 emetrà dins de Documenta2 Cervantes, un prisionero en Argel; i el dissabte 23, Cervantes y la leyenda de Don Quijote, narrat per Josep María Pou.