NOVETATS DE PROGRAMACIÓ

'Pequín express' torna amb Cristina Pedroche com a estrella i amb canvi d'A-3 a La Sexta

La nova temporada transcorre per Sri Lanka i l'Índia, guarda més sorpreses i ha batut el rècord de participació en el càsting, al qual es van presentar 70.000 persones

undefined33225484 cristina pedroche cristina pedroche como directora160404183356

undefined33225484 cristina pedroche cristina pedroche como directora160404183356 / ROBERTO GARVER

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

'Pekín express' dispara el tret de sortida (dimarts, 22.30) a una nova temporada que porta com a notícies la seva ubicació a La Sexta, la consolidació de Cristina Pedroche com a presentadora i una estratosfèrica xifra rècord de participants en el càsting, en el qual van participar més de 70.000 persones. L'edició d'aquest any es diu 'La Ruta dels Elefants' perquè transcorrerà entre Sri Lanka i l'Índia, cosa que garanteix paisatges de somni i tradicions mil·lenàries en el recorregut de les 10 parelles elegides. Els 20 concursants es trobaran al llarg de 5.000 quilòmetres amb més sorpreses que mai, ja que la ració de girs inesperats amb els quals hauran de lidiar en les 13 etapes és més gran que en edicions anteriors.

El subdirector d'entreteniment d'Atresmedia, Carlos Fernández Recio, justifica el canvi de cadena en "qüestions estratègiques de programació", malgrat deixar clar que la seva anterior emissió per Antena 3 va ser positiva, al situar-se "per sobre de la mitjana" d'aquest canal. "Creiem que un 'reality' d'aventures com aquest encaixa perfectament a La Sexta", argumenta, cosa amb la qual està d'acord la productora executiva de Boomerang TV, Encarna Pardo, per a qui la decisió d'emetre-ho l'any passat per Antena 3 tenia "riscos". "La Sexta té un públic més juvenil, i per això s'adapta molt bé a un format com el nostre, que ja va néixer en una cadena petita (Cuatro)", recorda. Curiosament, aquest salt a La Sexta s'ha produït en la seva sisena temporada, cosa que no deixa de cridar l'atenció.

La segona notícia és la maduresa de Pedroche com a directora de carrera després del seu vacil·lant debut en la cinquena edició. "Cristina agafa les regnes i la veurem més còmoda, molt més pròxima i aprofitant el viatge", avança Pardo. "Hi hem sortit guanyant, perquè hi està implicada i mostra una mentalitat més aventurera que abans: s'ha convertit a una Lara Croft", corrobora divertida la directora del programa, Eva Sanz. La mateixa Pedroche reconeix que s'ha trobat "millor que l'any passat", entre altres coses perquè va arribar al rodatge amb una altra mentalització: "En l'anterior edició vaig patir bastant perquè em donaven baixades, però aquesta vegada ja sabia què venia a fer".

CONCURSANTS DE SANG BLAVA

Notícies relacionades

La tercera fita és la marejadora xifra d'assistents al càsting, que ha sorprès la mateixa empresa. "Sempre hem tingut un gran poder de convocatòria, però mai havia fet una selecció entre 70.000 persones, cosa que demostra que el públic valora molt la possibilitat de realitzar un viatge al·lucinant com aquest", explica Pardo. Entre els candidats seleccionats figuren un noi de 18 anys i dos amics aristòcrates que superen els 50 anys: ella és descendent de Moctezuma II, mentre que ell pertany al senyoriu del Solar de Tejada.

La tornada de Pedroche amb 'Pekín Express' es produeix enmig de dos grans 'embolics' mediàtics en els quals s'ha ficat la jove vallecana, després de declarar que no li "cauen bé" els que "segueixen votant el PP" i que no usa "mai" els intermitents, cosa que li ha valgut una estirada d'orelles de la Direcció General de Trànsit. La presentadora desmenteix que hagi dit això i ho atribueix tot al fet que "quan es transcriu una entrevista per escrit no es poden incloure rialles, ironies o bromes, cosa que fa que es malinterpreti el que dius". En vista d'això, la jove col·laboradora de 'Zapeando' serà més prudent. "A partir d'ara no parlaré ni de política, ni de religió ni de trànsit", sentencia.