canal temàtic DE PAGAMENT

'La última cena', però amb tres estrelles Michelin

Un trio de prestigiosos xefs reinterpreta l'històric menú a Historia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Tres estrelles Michelin han de preparar l'històric últim sopar de Jesús amb els seus deixebles, però aplicant els gustos -i els seus coneixements gastronòmics- del segle XXI. Aquest és el repte a què s'enfronten els xefs Roberto Ruiz, David García i Fernando Canales, amb la col·laboració de l'expert gastronòmic Mikel Iturriaga. I els sorprenents i originals resultats es poden començar a veure des d'a-questa nit a Historia (21.55 hores), canal temàtic de pagament que, per tercer any consecutiu, ha organitzat aquesta original fórmula audiovisual per obrir la Setmana Santa.

Roberto Ruiz, xef i propietari de Punto MX (Madrid), l'únic restaurant mexicà a Europa amb una estrella Michelin, ha dissenyat un menú que «reflecteix sofisticació, exotisme i autenticitat» i inclou pulque, una beguda fermentada del Mèxic prehispànic, considerada la sang de l'esperit de la terra. Es completa amb mextlapique d'anguila, en què el peix es cuina embolicat amb fulla santa; barbacoa, un dels plats més cerimoniosos i mil·lenaris de la cuina mexicana, i La traición, «la part més agredolça del sopar», explica el xef.

Notícies relacionades

David García, cuiner de l'estrella Michelin Álbora (Madrid), es recolza en elements que, segons les investigacions històriques, van menjar Jesús i els apòstols: truita fumada, remolatxa i all blanc de coco amb amanida de pomelo; lletons de xai i llagostins, espatlla de be amb suc de ceba i suflé de pinya i crema gelada de romaní.

I Fernando Canales, d'Etxanobe, amb una estrella a Bilbao, basa el seu menú en ingredients que «han tingut una gran importància en la història de la Humanitat, com les espècies i en especial el sumak, originari de Palestina», que forma part del seu primer plat: crema de fruits vermells amb sumak. Vadouvan de truita, warakinab de guatlla i be rostit molt lentament i cúrcuma completen el menú.