POLÈMICA

La CCMA recorrerà a la via judicial pel 'cas de l'IVA'

L'Agència Tributària ha rebutjat les al·legacions de la Corporació al pagament de 80,5 milions d'euros

Fèlix Riera i Eugeni Sallent, directors de Catalunya Ràdio i TVC, respectivament, amb Brauli Duart, president de la CCMA.

Fèlix Riera i Eugeni Sallent, directors de Catalunya Ràdio i TVC, respectivament, amb Brauli Duart, president de la CCMA. / PARLAMENT DE CATALUNYA

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

L'Agència Tributària ha rebutjat les al·legacions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a la petició de pagament de les deduccions de l'IVA del 2012, 2013 i 2014, que tenen un de 80,5 milions d'euros, segons ha explicat en la comissió de control al Parlament Brauli Duart, president de la CCMA, que ha anunciat que el cas seguirà el seu curs per via judicial.

Aquests 80,5 milions contemplen les deduccions abonades per l'Estat referents al 2012 i part del 2013 --que ara reclama a la Corporació-- i les no tornades per Hisenda (uns 20 milions) d'una altra part del 2013 i del 2014 per un "canvi de criteri" i amb les quals la CCMA comptava per al seu pressupost.

Duart ha mostrat la seva "sorpresa" per la comunicació d'Hisenda, després que s'hagi aprovat una esmena al Senat i el Congrés a la reforma fiscal relativa a l'IVA, que solucionarà la situació a partir de 2015. Després de l'"excel·lent notícia" de la inclusió d'aquesta esmena, Duart ha assegurat que no entén el criteri d'Hisenda, ja que les al·legacions de la CCMA a la reclamació de les deduccions s'han argumentat amb aspectes que coincidien amb ella.

Així mateix, ha anunciat que les al·legacions per no tornar aquestes deduccions seguiran vives en la via judicial amb l'esperança que, amb la nova reforma de la llei, tinguin "moltes possibilitats de guanyar sense anar a Europa".

També ha explicat que els 20 milions corresponents a les deduccions no abonades per Hisenda de part del 2013 i del 2014 se solucionaran amb una "aportació extraordinària i puntual" de la Generalitat, i que, una vegada es guanyi el conflicte judicial, es tornaria a la tresoreria pública, perquè la CCMA no pot assumir-los després dels ajustos dels últims anys.

Sobre el segon múltiplex de la CCMA, amenaçat per la reforma de l'espai radioelèctric, el directiu ha afegit que espera que els "pròxims dies" es pugui tancar la millor de les fórmules per mantenir l'actual oferta de continguts audiovisuals.

Banalització del nazisme 

Notícies relacionades

Davant les preguntes de PP i Ciutadans sobre la banalització del nazisme en un gag de 'Polònia', que parodiava una escena d''El hundimiento' amb dirigents del PP, el director de TVC, Eugeni Sallent, ha afirmat que a TV-3 no es banalitza el nazisme "en cap cas" i ha destacat que era l'equetx d'un programa d'humor.

Sallent ha assegurat que el número no va fer cap referència al nazisme, ni des del guió ni al grafisme, i ha retret que "s'aprofita qualsevol excusa per treure-ho de context i en benefici polític".