una sèrie de culte

El retorn de 'Twin Peaks'

David Lynch i Mark Frost ressusciten la ficció 25 anys després del final

La imatge de ’Twin Peaks’, la cara de Laura Palmer entre plàstics.

La imatge de ’Twin Peaks’, la cara de Laura Palmer entre plàstics. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

És una les sèries de culte de tots els temps i només n'hi va haver dues temporades, amb 30 episodis dividits en vuit i 22 capítols entre el 1990 i el 1991. Twin Peaks tornarà a la petita pantalla un quart de segle després, de la mà dels seus creadors, David Lynch i Mark Frost, en una sèrie limitada de nou episodis per a la cadena nord-americana Showtime, canal de pagament que emet sèries tan conegudes com Homeland, The affair, Dexter, Californication i la recent Penny Dreadful, dirigida per J. A. Bayona.

Notícies relacionades

Els rumors es van destapar ahir al matí a les xarxes socials arran d'un missatge publicat al mateix temps per David Lynch i Mark Frost: «Estimats amics de Twitter: aquell xiclet que us agrada es posarà de moda #damngoodcoffee». Unes hores més tard un altre tuit de Lynch ja remetia a un vídeo oficial a Showtime amb la frase «Està passant un altre cop». La cadena anunciava el retorn de la premiada ficció el 2016, coincidint amb el 25è aniversari del final de la sèrie, el 1991, amb Lynch i Frost com a guionistes i productors executius i Lynch com a director dels nou capítols nous. El rodatge està previst per al 2015. Seria una continuació de la trama original i estaria ambientada en l'època actual.

Amb la magnífica música d'Angelo Badalamenti de fons, la sèrie es va convertir en un fenomen després de la seva estrena, l'abril del 1990. Partia de la troballa del cadàver d'una noia, Laura Palmer, a Twin Peaks, i la posterior investigació del cas a càrrec del xèrif local i l'agent de l'FBI Dale Cooper. No és clar si hi estaran els actors de la producció original, però sembla segura la presència de Kyle MacLachlan com a Cooper.